Onder hen bevonden zich ook ex-voetballers als Roberto Baggio, Paolo Maldini, Marco Tardelli, Antonio Cabrini, Giancarlo Antognoni, Alessandro Altobelli, Franco Causio, Fulvio Collovati en Giuseppe Bergomi.

De plechtigheid werd live door de omroep RAI uitgezonden.

'Ik heb niet alleen een ploeggenoot verloren, maar ook een vriend, een broer', sprak Cabrini. 'We waren een eenheid als team, we wonnen vaak, soms verloren we, maar altijd deden we het samen. Niemand van ons had gedacht dat we Paolo al zo vroeg zouden verliezen.'

Lees verder onder de foto's

Fans bewijzen Paolo Rossi laatste eer, Belga Image
Fans bewijzen Paolo Rossi laatste eer © Belga Image
Paolo Maldini, Belga Image
Paolo Maldini © Belga Image

Voetbalclub Vicenza hield vrijdag in het stadion een afscheidsplechtigheid voor Rossi, die eerder in de week op 64-jarige leeftijd overleed.

Rossi speelde tussen 1976 en 1979 voor Vicenza. Dankzij de doelpunten van Rossi promoveerde de club in 1977 naar de Serie A.

Lees ook:

Onder hen bevonden zich ook ex-voetballers als Roberto Baggio, Paolo Maldini, Marco Tardelli, Antonio Cabrini, Giancarlo Antognoni, Alessandro Altobelli, Franco Causio, Fulvio Collovati en Giuseppe Bergomi. De plechtigheid werd live door de omroep RAI uitgezonden. 'Ik heb niet alleen een ploeggenoot verloren, maar ook een vriend, een broer', sprak Cabrini. 'We waren een eenheid als team, we wonnen vaak, soms verloren we, maar altijd deden we het samen. Niemand van ons had gedacht dat we Paolo al zo vroeg zouden verliezen.'Lees verder onder de foto'sVoetbalclub Vicenza hield vrijdag in het stadion een afscheidsplechtigheid voor Rossi, die eerder in de week op 64-jarige leeftijd overleed. Rossi speelde tussen 1976 en 1979 voor Vicenza. Dankzij de doelpunten van Rossi promoveerde de club in 1977 naar de Serie A.Lees ook: