In het najaar van 2014 koopt Patrick Decuyper zich in bij vierdeklasser KSK Ronse, onderneemt hij een vergeefse poging om tweedeklasser KSV Roeselare over te nemen, en bestudeert hij de boeken van eersteklasser KV Kortrijk. In dezelfde periode neemt Antwerp het initiatief voor een eerste afspraak. Zelf vliegt hij naar Senegal.

Alles wijst erop dat Decuyper sinds zijn roemloze vertrek als CEO van Zulte Waregem anderhalf jaar geleden aan de realisatie van zijn ultieme voetbaldroom is begonnen. Centraal daarin staat de oprichting van drie voetbalacademies: één in België, één in Senegal en één in Azië. Drie clubs, van laag tot hoog, denkt hij nodig te hebben om de talenten na hun opleiding aan het grote publiek te presenteren.

Nieuwe liefde

Aan de basis van zijn droom ligt de Essevee Soccer School. Decuyper heeft met pijn in het hart de door hem opgerichte voetbalschool in Waregem moeten achterlaten. Op het verziekte voetbalmilieu is hij helemaal afgeknapt na alle hoon die hij met zijn mislukte verhuis naar Antwerpen over zich heen heeft gekregen. Het jeugdvoetbal is zijn nieuwe liefde. Steeds vaker duikt hij op aan het trainingsveld van de Essevee Soccer School.

Voor zijn Belgische academie lonkt Decuyper in eerste instantie naar de Essevee Soccer School. De reden is simpel: dáár zit de knowhow, in de persoon van Thomas Caers en Wim Declercq. Decuyper knoopt het gesprek aan met Zulte Waregemvoorzitter Willy Naessens. Zijin pogingen om een participatie te verwerven in de Essevee Soccer School draaien op niets uit.

Mbaye Leye

Tegelijk maakt hij haast met zijn Senegalese academie. In Saly, ten zuiden van de hoofdstad Dakar, bevinden zich al twee voetbalscholen: een van de voormalige Franse voetbalster Patrick Vieira en een van het Qatarese Aspire. Decuyper wil ook zijn academie op dezelfde locatie vestigen, gebruikmakend van de bestaande infrastructuur. Decuyper vliegt naar Senegal met in zijn gezelschap Mbaye Leye. De Senegalese spits van Lokeren is een vriend sinds hun gemeenschappelijke tijd bij Zulte Waregem.

Leye is niet van plan financieel te participeren in het project, maar moet deuren openen voor Decuyper. In België houden enkele trainers zich klaar om naar Saly te vertrekken. Ze zitten hier nog altijd, in het ongewisse over hun toekomst. Ondanks alle ongeduld dat Decuyper kenmerkt, valt het Senegalese project stil. De beoogde startdatum - januari 2015 - gaat voorbij zonder dat hij nog van zich laat horen.

Stedelijke voedingsbodem

In Kortrijk valt vandaag te horen dat Decuyper inmiddels is afgeserveerd als potentiële overnemer. Van een academie daar - optie twee na het afspringen van een participatie in de Essevee Soccer School - is bijgevolg evenmin nog sprake. En dus richt hij meer dan ooit zijn pijlen op Antwerp FC. In de Antwerpse metropool ziet Decuyper de ideale stedelijke voedingsbodem voor een succesvolle academie.

Lees het complete verhaal over de ultieme voetbaldroom van Patrick Decuyper deze week in Sport/Voetbalmagazine.

In het najaar van 2014 koopt Patrick Decuyper zich in bij vierdeklasser KSK Ronse, onderneemt hij een vergeefse poging om tweedeklasser KSV Roeselare over te nemen, en bestudeert hij de boeken van eersteklasser KV Kortrijk. In dezelfde periode neemt Antwerp het initiatief voor een eerste afspraak. Zelf vliegt hij naar Senegal.Alles wijst erop dat Decuyper sinds zijn roemloze vertrek als CEO van Zulte Waregem anderhalf jaar geleden aan de realisatie van zijn ultieme voetbaldroom is begonnen. Centraal daarin staat de oprichting van drie voetbalacademies: één in België, één in Senegal en één in Azië. Drie clubs, van laag tot hoog, denkt hij nodig te hebben om de talenten na hun opleiding aan het grote publiek te presenteren.Aan de basis van zijn droom ligt de Essevee Soccer School. Decuyper heeft met pijn in het hart de door hem opgerichte voetbalschool in Waregem moeten achterlaten. Op het verziekte voetbalmilieu is hij helemaal afgeknapt na alle hoon die hij met zijn mislukte verhuis naar Antwerpen over zich heen heeft gekregen. Het jeugdvoetbal is zijn nieuwe liefde. Steeds vaker duikt hij op aan het trainingsveld van de Essevee Soccer School.Voor zijn Belgische academie lonkt Decuyper in eerste instantie naar de Essevee Soccer School. De reden is simpel: dáár zit de knowhow, in de persoon van Thomas Caers en Wim Declercq. Decuyper knoopt het gesprek aan met Zulte Waregemvoorzitter Willy Naessens. Zijin pogingen om een participatie te verwerven in de Essevee Soccer School draaien op niets uit.Tegelijk maakt hij haast met zijn Senegalese academie. In Saly, ten zuiden van de hoofdstad Dakar, bevinden zich al twee voetbalscholen: een van de voormalige Franse voetbalster Patrick Vieira en een van het Qatarese Aspire. Decuyper wil ook zijn academie op dezelfde locatie vestigen, gebruikmakend van de bestaande infrastructuur. Decuyper vliegt naar Senegal met in zijn gezelschap Mbaye Leye. De Senegalese spits van Lokeren is een vriend sinds hun gemeenschappelijke tijd bij Zulte Waregem. Leye is niet van plan financieel te participeren in het project, maar moet deuren openen voor Decuyper. In België houden enkele trainers zich klaar om naar Saly te vertrekken. Ze zitten hier nog altijd, in het ongewisse over hun toekomst. Ondanks alle ongeduld dat Decuyper kenmerkt, valt het Senegalese project stil. De beoogde startdatum - januari 2015 - gaat voorbij zonder dat hij nog van zich laat horen.In Kortrijk valt vandaag te horen dat Decuyper inmiddels is afgeserveerd als potentiële overnemer. Van een academie daar - optie twee na het afspringen van een participatie in de Essevee Soccer School - is bijgevolg evenmin nog sprake. En dus richt hij meer dan ooit zijn pijlen op Antwerp FC. In de Antwerpse metropool ziet Decuyper de ideale stedelijke voedingsbodem voor een succesvolle academie.