De voormalige Engelse voetbalvedette Paul Gascoigne (45) is op eigen verzoek in de Verenigde Staten in een ontwenningskliniek opgenomen.
Paul Gascoigne wil hulp krijgen voor de problemen in zijn privéleven. Onlangs verklaarde zijn zaakwaarnemer Terry Baker al dat de Engelse ex-international "dringend hulp nodig heeft omdat zijn alcoholverslaving zijn leven in gevaar brengt".

Stomdronken op benefiet

Afgelopen weekend kwam Gascoigne nog in het nieuws omdat hij vorige week donderdag stomdronken verscheen op een benefiet in Northampton.

Daarom vroeg Gordon Taylor, CEO van de vereniging van profvoetballers, aan de ex-international om zich te laten opnemen. Peter Schmeichel, ex-doelman van Manchester United, riep ook al op om actie te ondernemen.

Volgens Taylor leverden de vele inspanningen om Gascoigne te helpen echter niets op. "Volgens Paul zelf valt het allemaal wel mee, maar ik denk dat hij 24 uur op 24 in de gaten moet gehouden worden, opdat hij geen gekke dingen zou doen", zei Taylor.

"We hebben geen nieuwe tragedie à la George Best nodig." Best, vroeger een nog veel grotere vedette bij Manchester United, overleed in 2005 op 59-jarige leeftijd na een jarenlange alcoholverslaving.

Drankprobleem sinds zijn scheiding in 1998

Maar na de oproep van Baker kreeg Gascoigne een pak extra steun en daarom besloot hij om in behandeling te gaan. "Het heeft hem doen inzien dat hij zijn problemen moet aanpakken en dat hij daar professionele hulp bij nodig heeft", zei zijn manager.

Volgens Baker was Gascoigne nochtans op het rechte pad. "Ik zweer dat ik hem de afgelopen twee jaar geen druppel heb zien aanraken. De jongste weken gaat het echter van kwaad naar erger."

Gascoigne heeft al sinds zijn scheiding in 1998 een drankverslaving. Na zijn voetbalcarrière in 2004 werd het alleen maar erger. In 2008 onthulde hij in zijn biografie dat hij zich voor een trein wou gooien.

'Gazza' speelde onder meer bij Tottenham Hotspur, Lazio Roma en Newcastle United. (SC)

De voormalige Engelse voetbalvedette Paul Gascoigne (45) is op eigen verzoek in de Verenigde Staten in een ontwenningskliniek opgenomen. Paul Gascoigne wil hulp krijgen voor de problemen in zijn privéleven. Onlangs verklaarde zijn zaakwaarnemer Terry Baker al dat de Engelse ex-international "dringend hulp nodig heeft omdat zijn alcoholverslaving zijn leven in gevaar brengt".Stomdronken op benefietAfgelopen weekend kwam Gascoigne nog in het nieuws omdat hij vorige week donderdag stomdronken verscheen op een benefiet in Northampton. Daarom vroeg Gordon Taylor, CEO van de vereniging van profvoetballers, aan de ex-international om zich te laten opnemen. Peter Schmeichel, ex-doelman van Manchester United, riep ook al op om actie te ondernemen. Volgens Taylor leverden de vele inspanningen om Gascoigne te helpen echter niets op. "Volgens Paul zelf valt het allemaal wel mee, maar ik denk dat hij 24 uur op 24 in de gaten moet gehouden worden, opdat hij geen gekke dingen zou doen", zei Taylor. "We hebben geen nieuwe tragedie à la George Best nodig." Best, vroeger een nog veel grotere vedette bij Manchester United, overleed in 2005 op 59-jarige leeftijd na een jarenlange alcoholverslaving.Drankprobleem sinds zijn scheiding in 1998Maar na de oproep van Baker kreeg Gascoigne een pak extra steun en daarom besloot hij om in behandeling te gaan. "Het heeft hem doen inzien dat hij zijn problemen moet aanpakken en dat hij daar professionele hulp bij nodig heeft", zei zijn manager. Volgens Baker was Gascoigne nochtans op het rechte pad. "Ik zweer dat ik hem de afgelopen twee jaar geen druppel heb zien aanraken. De jongste weken gaat het echter van kwaad naar erger." Gascoigne heeft al sinds zijn scheiding in 1998 een drankverslaving. Na zijn voetbalcarrière in 2004 werd het alleen maar erger. In 2008 onthulde hij in zijn biografie dat hij zich voor een trein wou gooien. 'Gazza' speelde onder meer bij Tottenham Hotspur, Lazio Roma en Newcastle United. (SC)