Na de reguliere speeltijd en de verlengingen stond het 1-1.

In de strafschoppenreeks werd het 3-2.

Al plaatste Burkina Faso-coach Paul Put zich met zijn team voor het eerst in de geschiedenis voor de finale van het Afrikaans landenkampioenschap, achteraf haalde de Belg zwaar uit naar de scheidsrechter. Die was volgens Put de 'ster van het veld'.

Ref niet nodig

"Ik ben heel gelukkig met deze zege en ons ticket voor de finale, want ik denk dat het verdiend is", aldus de Belg. "Toch was de beste speler de scheidsrechter, hij was de ster en acteerde op een heel hoog niveau. Het is duidelijk dat hij ons niet in de finale wilde. De strafschop die hij voor Ghana fluit, de gele kaarten die hij aan Pitroipa geeft,... Ik heb tijdens de rust aan mijn spelers gezegd: vanavond hebben we de scheidsrechter niet nodig om te winnen".

In de finale, zondag in Johannesburg tegen Nigeria, moet Burkina Faso het zonder sterspelers Alain Traoré (geblesseerd) en Jonathan Pitroipa (geschorst) stellen. Put: "Zij zijn erg belangrijk voor ons en kunnen het verschil maken. Ik heb echter altijd gezegd dat we hier met 23 spelers zijn. Het is aan ons om een goede organisatie neer te zetten in de finale."

Niet makkelijk

"Vandaag was het absoluut niet makkelijk tegen Ghana. We wisten dat ze veel kwaliteit, talent en snelheid hebben. We moesten goed georganiseerd en geconcentreerd spelen. We hadden vaak balbezit en ook wat geluk, want Ghana miste enkele uitstekende kansen", stelde Put. (Belga/TV)

Na de reguliere speeltijd en de verlengingen stond het 1-1. In de strafschoppenreeks werd het 3-2. Al plaatste Burkina Faso-coach Paul Put zich met zijn team voor het eerst in de geschiedenis voor de finale van het Afrikaans landenkampioenschap, achteraf haalde de Belg zwaar uit naar de scheidsrechter. Die was volgens Put de 'ster van het veld'. Ref niet nodig "Ik ben heel gelukkig met deze zege en ons ticket voor de finale, want ik denk dat het verdiend is", aldus de Belg. "Toch was de beste speler de scheidsrechter, hij was de ster en acteerde op een heel hoog niveau. Het is duidelijk dat hij ons niet in de finale wilde. De strafschop die hij voor Ghana fluit, de gele kaarten die hij aan Pitroipa geeft,... Ik heb tijdens de rust aan mijn spelers gezegd: vanavond hebben we de scheidsrechter niet nodig om te winnen". In de finale, zondag in Johannesburg tegen Nigeria, moet Burkina Faso het zonder sterspelers Alain Traoré (geblesseerd) en Jonathan Pitroipa (geschorst) stellen. Put: "Zij zijn erg belangrijk voor ons en kunnen het verschil maken. Ik heb echter altijd gezegd dat we hier met 23 spelers zijn. Het is aan ons om een goede organisatie neer te zetten in de finale."Niet makkelijk "Vandaag was het absoluut niet makkelijk tegen Ghana. We wisten dat ze veel kwaliteit, talent en snelheid hebben. We moesten goed georganiseerd en geconcentreerd spelen. We hadden vaak balbezit en ook wat geluk, want Ghana miste enkele uitstekende kansen", stelde Put. (Belga/TV)