Het Burkina Faso van trainer Paul Put heeft zich gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Afrika Cup in Zuid-Afrika. Het had in zijn laatste wedstrijd in groep C voldoende aan een gelijkspel (0-0) tegen titelverdediger Zambia, dat zijn koffers moet pakken.

Samen met Burkina Faso stoot ook Nigeria door, Ethiopië is net als Zambia uitgeschakeld. In de kwartfinales treft Nigeria Ivoorkust en neemt Burkina Faso het op tegen de tweede uit groep D, zijnde Tunesië of Togo.

'Dit was een tactische zege', reageerde Paul Put (56). 'Ik moet mijn spelers feliciteren, ze hebben echt heel gedisciplineerd gespeeld. We wisten dat Zambia niets te verliezen had en dat ze voor de aanval zouden kiezen. Vanavond gaan we feesten en onze hoofden vrij maken. Het was misschien niet onze mooiste wedstrijd, maar we moesten realistisch spelen. Het belangrijkste was de kwalificatie. Dit is een grootse prestatie voor Burkina Faso.'

Bij Burkina Faso speelden Lierse-goalie Diakité en Antwerp-verdediger Panandétiguiri een volledige wedstrijd.

Het Burkina Faso van trainer Paul Put heeft zich gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Afrika Cup in Zuid-Afrika. Het had in zijn laatste wedstrijd in groep C voldoende aan een gelijkspel (0-0) tegen titelverdediger Zambia, dat zijn koffers moet pakken. Samen met Burkina Faso stoot ook Nigeria door, Ethiopië is net als Zambia uitgeschakeld. In de kwartfinales treft Nigeria Ivoorkust en neemt Burkina Faso het op tegen de tweede uit groep D, zijnde Tunesië of Togo. 'Dit was een tactische zege', reageerde Paul Put (56). 'Ik moet mijn spelers feliciteren, ze hebben echt heel gedisciplineerd gespeeld. We wisten dat Zambia niets te verliezen had en dat ze voor de aanval zouden kiezen. Vanavond gaan we feesten en onze hoofden vrij maken. Het was misschien niet onze mooiste wedstrijd, maar we moesten realistisch spelen. Het belangrijkste was de kwalificatie. Dit is een grootse prestatie voor Burkina Faso.' Bij Burkina Faso speelden Lierse-goalie Diakité en Antwerp-verdediger Panandétiguiri een volledige wedstrijd.