Bondscoach Paul Put van Burkina Faso heeft na de kwalificatie van zijn team voor de finale van de Afrika Cup zwaar uitgehaald naar de scheidsrechter. Burkina Faso gaat ook in beroep tegen de rode kaart die Jonathan Pitroipa kreeg tegen Ghana.

Burkina Faso klopte in de halve finale Ghana na strafschoppen en staat voor het eerst in de geschiedenis in de finale van de Afrika Cup, het Afrikaanse landenkampioenschap.

In een reactie zei Paul Put ironisch dat de scheidsrechter de 'echte ster van het veld' was. 'Het is duidelijk dat hij ons niet in de finale wilde. De strafschop die hij voor Ghana fluit, de gele kaarten die hij aan Jonathan Pitroipa geeft... Ik heb tijdens de rust aan mijn spelers gezegd: vanavond hebben we de scheidsrechter niet nodig om te winnen'.

Penalty

Pitroipa werd in de verlengingen tegen Ghana uitgesloten met een tweede gele kaart omdat hij zich zou hebben laten vallen in het strafschopgebied. Uit de tv-beelden bleek echter dat hij wel degelijk werd gehaakt en dat het dus strafschop was.

Bekijk de fase op 2:06

Burkina Faso hoopt Pitroipa toch te kunnen opstellen in de finale tegen Nigeria. 'Wij hebben onmiddellijk na de wedstrijd beroep aangetekend', zegt teammanager Gualbert Kaboré. 'De uitsluiting was schandalig. Wij zijn zeker dat we gelijk zullen krijgen.'

Een mening die wordt gedeeld door Vincent Kompany. De aanvoerder van de Rode Duivels twitterde meteen na de match: 'Pitroipa een rode kaart?? Ik hoop echt dat er iets voor hem kan worden gedaan zodat hij de finale kan spelen. Dit is misschien de zwaarste uitsluiting ooit!' (Belga/KVDA)

Bondscoach Paul Put van Burkina Faso heeft na de kwalificatie van zijn team voor de finale van de Afrika Cup zwaar uitgehaald naar de scheidsrechter. Burkina Faso gaat ook in beroep tegen de rode kaart die Jonathan Pitroipa kreeg tegen Ghana. Burkina Faso klopte in de halve finale Ghana na strafschoppen en staat voor het eerst in de geschiedenis in de finale van de Afrika Cup, het Afrikaanse landenkampioenschap. In een reactie zei Paul Put ironisch dat de scheidsrechter de 'echte ster van het veld' was. 'Het is duidelijk dat hij ons niet in de finale wilde. De strafschop die hij voor Ghana fluit, de gele kaarten die hij aan Jonathan Pitroipa geeft... Ik heb tijdens de rust aan mijn spelers gezegd: vanavond hebben we de scheidsrechter niet nodig om te winnen'. Penalty Pitroipa werd in de verlengingen tegen Ghana uitgesloten met een tweede gele kaart omdat hij zich zou hebben laten vallen in het strafschopgebied. Uit de tv-beelden bleek echter dat hij wel degelijk werd gehaakt en dat het dus strafschop was. Bekijk de fase op 2:06 Burkina Faso hoopt Pitroipa toch te kunnen opstellen in de finale tegen Nigeria. 'Wij hebben onmiddellijk na de wedstrijd beroep aangetekend', zegt teammanager Gualbert Kaboré. 'De uitsluiting was schandalig. Wij zijn zeker dat we gelijk zullen krijgen.' Een mening die wordt gedeeld door Vincent Kompany. De aanvoerder van de Rode Duivels twitterde meteen na de match: 'Pitroipa een rode kaart?? Ik hoop echt dat er iets voor hem kan worden gedaan zodat hij de finale kan spelen. Dit is misschien de zwaarste uitsluiting ooit!' (Belga/KVDA)