"Voor mij is Barça een afgesloten hoofdstuk. Het was een geweldige periode in mijn leven, maar die is voorbij". Guardiola liet die uitspraken donderdag optekenen in Buenos Aires, daar sprak hij 120 schoolkinderen toe.

'Alles heeft een einde'

Commentaar over de huidige situaties bij zijn voormalige en toekomstige werkgevers Barcelona en Bayern München vermeed de 42-jarige trainer. Na een lange periode in Catalonië zal Pep Guardiola vanaf juli de Duitse kampioen leiden.

Hij zit daarmee in een bijzondere situatie, aangezien Bayern onlangs Barcelona met 4-0- en 3-0-uitslagen uit de Champions League kegelde.

"Ik voel me heel goed. Alles heeft een begin en een einde. Het einde is er wanneer je beseft dat het genoeg geweest is", aldus Guardiola.

WK 2014: Spanje favoriet

Verder zei de Spanjaard ook nog dat hij zijn land als absolute topfavoriet ziet voor het WK 2014. Ook Argentinië, Duitsland en gastland Brazilië worden door Guardiola enige kans toegedicht. (Belga/TV)

"Voor mij is Barça een afgesloten hoofdstuk. Het was een geweldige periode in mijn leven, maar die is voorbij". Guardiola liet die uitspraken donderdag optekenen in Buenos Aires, daar sprak hij 120 schoolkinderen toe.'Alles heeft een einde' Commentaar over de huidige situaties bij zijn voormalige en toekomstige werkgevers Barcelona en Bayern München vermeed de 42-jarige trainer. Na een lange periode in Catalonië zal Pep Guardiola vanaf juli de Duitse kampioen leiden. Hij zit daarmee in een bijzondere situatie, aangezien Bayern onlangs Barcelona met 4-0- en 3-0-uitslagen uit de Champions League kegelde. "Ik voel me heel goed. Alles heeft een begin en een einde. Het einde is er wanneer je beseft dat het genoeg geweest is", aldus Guardiola. WK 2014: Spanje favoriet Verder zei de Spanjaard ook nog dat hij zijn land als absolute topfavoriet ziet voor het WK 2014. Ook Argentinië, Duitsland en gastland Brazilië worden door Guardiola enige kans toegedicht. (Belga/TV)