"Ik moet toegeven dat ik er in zo'n duel graag eens zou bij zijn", zegt Perisic in Sport/Voetbalmagazine. "Echt waar, in januari had ik mijn beste vriend gezegd dat het hen ging lukken. Pech voor mij, maar ik ben blij voor Borussia."

De Kroatische aanvaller werd bij VfL Wolfsburg ingehaald als de hoop in bange tijden, voor ongeveer 8 miljoen euro. Maar de eerste weken en maanden ontgoochelde hij.

"Ik maakte een fout", legt Perisic de verantwoordelijkheid daarvoor bij zichzelf. "Vanaf het begin sukkelde ik met mijn adductoren. Ik zou graag liever naar mijn lichaam luisteren en rusten, maar ik wilde ook ongelofelijk graag het team helpen. Het gevolg was natuurlijk dat ik slechte wedstrijden afwerkte, omdat ik niet honderd procent fit bleek en na verloop van tijd op de invallersbank terechtkwam. Geen enkele voetballer zit graag op de reservebank. Dat was ook de hoofdreden waarom ik Borussia voortijdig verliet."

Concurrentie

Heeft hij geen schrik dat het op termijn ook zo zal verlopen bij VfL Wolfsburg? Met Daniel Caligiuri van SC Freiburg werd voor volgend seizoen al iemand voor de linkerflank in huis gehaald door coach Dieter Hecking.

Perisic: "Angst heb ik niet. We kunnen elke goede voetballer gebruiken. Caligiuri is een zeer goede speler én we kunnen beiden op meerdere posities worden ingezet. Ik wil hier sowieso tijdens de zomervoorbereiding een nieuwe start beleven, want ik wil niet alleen beter en dominanter voetballen, maar ook meer doelpunten maken en beslissende passes versturen. De fans hebben alleszins nog niet de echte Ivan Perisic aan het werk gezien, dat is duidelijk."

"Aan de top van de Bundesliga heb je Bayern München en Borussia Dortmund, maar wij willen met VfL Wolfsburg volgend seizoen meestrijden voor de Europese plaatsen." (TH)

"Ik moet toegeven dat ik er in zo'n duel graag eens zou bij zijn", zegt Perisic in Sport/Voetbalmagazine. "Echt waar, in januari had ik mijn beste vriend gezegd dat het hen ging lukken. Pech voor mij, maar ik ben blij voor Borussia."De Kroatische aanvaller werd bij VfL Wolfsburg ingehaald als de hoop in bange tijden, voor ongeveer 8 miljoen euro. Maar de eerste weken en maanden ontgoochelde hij. "Ik maakte een fout", legt Perisic de verantwoordelijkheid daarvoor bij zichzelf. "Vanaf het begin sukkelde ik met mijn adductoren. Ik zou graag liever naar mijn lichaam luisteren en rusten, maar ik wilde ook ongelofelijk graag het team helpen. Het gevolg was natuurlijk dat ik slechte wedstrijden afwerkte, omdat ik niet honderd procent fit bleek en na verloop van tijd op de invallersbank terechtkwam. Geen enkele voetballer zit graag op de reservebank. Dat was ook de hoofdreden waarom ik Borussia voortijdig verliet."ConcurrentieHeeft hij geen schrik dat het op termijn ook zo zal verlopen bij VfL Wolfsburg? Met Daniel Caligiuri van SC Freiburg werd voor volgend seizoen al iemand voor de linkerflank in huis gehaald door coach Dieter Hecking.Perisic: "Angst heb ik niet. We kunnen elke goede voetballer gebruiken. Caligiuri is een zeer goede speler én we kunnen beiden op meerdere posities worden ingezet. Ik wil hier sowieso tijdens de zomervoorbereiding een nieuwe start beleven, want ik wil niet alleen beter en dominanter voetballen, maar ook meer doelpunten maken en beslissende passes versturen. De fans hebben alleszins nog niet de echte Ivan Perisic aan het werk gezien, dat is duidelijk.""Aan de top van de Bundesliga heb je Bayern München en Borussia Dortmund, maar wij willen met VfL Wolfsburg volgend seizoen meestrijden voor de Europese plaatsen." (TH)