Peru heeft zich als laatste land geplaatst voor het WK voetbal van volgend jaar in Rusland.

Het won in Lima met 2-0 van Nieuw-Zeeland in de terugwedstrijd van de intercontinentale barrages, met goals van Jefferson Farfan (27.) en Christian Ramos (65.). De heenmatch in Wellington was vorige zaterdag geëindigd op 0-0.

Het is voor het eerst sinds 36 jaar (en het WK van 1982) dat Peru, op dit moment nummer 10 op de Fifa-ranglijst, deelneemt aan een WK.

In de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule was Peru vijfde geworden. Daardoor moest het team van bondscoach Ricardo Gareca zich via barrages trachten te plaatsen voor het WK. Brazilië, Uruguay, Argentinië en Colombia stootten rechtstreeks door in Zuid-Amerika.

Loting

Alle 32 deelnemers van het WK in Rusland zijn nu gekend. Op 1 december vindt in Moskou de loting voor de poules plaats. België gaat als reekshoofd in pot 1 de trommel in.

De geplaatste landen: uit de UEFA-zone Rusland, België, Duitsland, Portugal, Spanje, Engeland, Frankrijk, Polen, Servië, IJsland, Zwitserland, Kroatië, Zweden en Denemarken. Uit Zuid-Amerika: Brazilië, Uruguay, Argentinië, Colombia en Peru. Uit Afrika: Nigeria, Egypte, Senegal, Marokko en Tunesië. Uit Azië: Iran, Zuid-Korea, Japan, Saoedi-Arabië en Australië. Uit Noord- en Midden-Amerika: Mexico, Costa Rica en Panama

Indeling potten

Pot 1: Rusland, Duitsland, Brazilië, Portugal, Argentinië, België, Polen, Frankrijk

Pot 2: Spanje, Peru, Zwitserland, Engeland, Colombia, Mexico, Uruguay, Kroatië

Pot 3: Denemarken, IJsland, Costa Rica, Zweden, Tunesië, Egypte, Senegal, Iran

Pot 4: Servië, Nigeria, Australië, Japan, Marokko, Panama, Zuid-Korea, Saoedi-Arabië

Landen uit dezelfde confederatie kunnen niet bij elkaar in een groep worden geloot, met uitzondering van Europa, dat maximaal twee landen in een groep mag hebben.

Peru heeft zich als laatste land geplaatst voor het WK voetbal van volgend jaar in Rusland. Het won in Lima met 2-0 van Nieuw-Zeeland in de terugwedstrijd van de intercontinentale barrages, met goals van Jefferson Farfan (27.) en Christian Ramos (65.). De heenmatch in Wellington was vorige zaterdag geëindigd op 0-0. Het is voor het eerst sinds 36 jaar (en het WK van 1982) dat Peru, op dit moment nummer 10 op de Fifa-ranglijst, deelneemt aan een WK.In de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule was Peru vijfde geworden. Daardoor moest het team van bondscoach Ricardo Gareca zich via barrages trachten te plaatsen voor het WK. Brazilië, Uruguay, Argentinië en Colombia stootten rechtstreeks door in Zuid-Amerika. Alle 32 deelnemers van het WK in Rusland zijn nu gekend. Op 1 december vindt in Moskou de loting voor de poules plaats. België gaat als reekshoofd in pot 1 de trommel in.De geplaatste landen: uit de UEFA-zone Rusland, België, Duitsland, Portugal, Spanje, Engeland, Frankrijk, Polen, Servië, IJsland, Zwitserland, Kroatië, Zweden en Denemarken. Uit Zuid-Amerika: Brazilië, Uruguay, Argentinië, Colombia en Peru. Uit Afrika: Nigeria, Egypte, Senegal, Marokko en Tunesië. Uit Azië: Iran, Zuid-Korea, Japan, Saoedi-Arabië en Australië. Uit Noord- en Midden-Amerika: Mexico, Costa Rica en PanamaPot 1: Rusland, Duitsland, Brazilië, Portugal, Argentinië, België, Polen, Frankrijk Pot 2: Spanje, Peru, Zwitserland, Engeland, Colombia, Mexico, Uruguay, Kroatië Pot 3: Denemarken, IJsland, Costa Rica, Zweden, Tunesië, Egypte, Senegal, Iran Pot 4: Servië, Nigeria, Australië, Japan, Marokko, Panama, Zuid-Korea, Saoedi-Arabië Landen uit dezelfde confederatie kunnen niet bij elkaar in een groep worden geloot, met uitzondering van Europa, dat maximaal twee landen in een groep mag hebben.