De Rode Duivel begon het seizoen als eerste keuze onder de lat, maar vorig weekend tegen Everton koos manager José Mourinho plots voor de ervaren Tsjech. Die hield zijn netten schoon (1-0), zodat er weinig reden is om aan te nemen dat hij tegen PSG weer plaats moet ruimen voor Courtois. Bovendien kan hij betere statistieken voorleggen dan onze landgenoot, zo blijkt uit de website van de Londense topclub.

Minder tegengoals

Peter Cech speelde dit seizoen slechts 13 wedstrijden voor Chelsea, waarin hij 9 doelpunten incasseerde en 6 keer de nul op het bord hield. Thibaut Courtois daarentegen startte 26 wedstrijden, slikte 23 doelpunten en realiseerde '10 clean sheets'.

Een en ander betekent dat Cech een bal per 127 minuten binnenliet, terwijl dat voor Courtois om de 100 minuten is, geen klein verschil.

Is Courtois zijn plaats kwijtgespeeld aan Cech? Op de persconferentie gisteren hield Mourinho de lippen stijf op elkaar, de Portugees zei dat zowel Courtois als Cech nog niet wist wie vanavond in doel staat bij The Blues. Afspraak om 20.45 uur.

De Rode Duivel begon het seizoen als eerste keuze onder de lat, maar vorig weekend tegen Everton koos manager José Mourinho plots voor de ervaren Tsjech. Die hield zijn netten schoon (1-0), zodat er weinig reden is om aan te nemen dat hij tegen PSG weer plaats moet ruimen voor Courtois. Bovendien kan hij betere statistieken voorleggen dan onze landgenoot, zo blijkt uit de website van de Londense topclub.Peter Cech speelde dit seizoen slechts 13 wedstrijden voor Chelsea, waarin hij 9 doelpunten incasseerde en 6 keer de nul op het bord hield. Thibaut Courtois daarentegen startte 26 wedstrijden, slikte 23 doelpunten en realiseerde '10 clean sheets'. Een en ander betekent dat Cech een bal per 127 minuten binnenliet, terwijl dat voor Courtois om de 100 minuten is, geen klein verschil.Is Courtois zijn plaats kwijtgespeeld aan Cech? Op de persconferentie gisteren hield Mourinho de lippen stijf op elkaar, de Portugees zei dat zowel Courtois als Cech nog niet wist wie vanavond in doel staat bij The Blues. Afspraak om 20.45 uur.