De Braziliaanse ster leek deze zomer al op weg naar Nou Camp, maar toen hield Liverpool het been stijf. Philippe Coutinho tekende een contract voor 5,5 seizoenen bij de Blaugrana.

De 26-jarige Braziliaan streek in januari 2013 neer op Anfield Road en toonde zich meteen één van de smaakmakers van de Premier League. Hij kwam in 201 officiële duels voor Liverpool tot 54 goals en 46 assists. Voordien kwam hij uit voor Internazionale, Vasco da Gama en Espanyol, de stadsrivaal van FC Barcelona. Liverpool zou volgens diverse media om en bij de 160 miljoen euro ontvangen.

Daarvan krijgt Liverpool volgens de BBC ongeveer 120 miljoen meteen (een record in het Britse voetbal) terwijl de rest afhangt van 'realistische toevoegingen'.

De Braziliaan wordt de derde duurste transfer in de geschiedenis van het voetbal, na de overgangen van Neymar en Mbappé deze zomer naar PSG. Opvallend: Barcelona nam een opstapclausule van 400 miljoen euro op in het contract van Coutinho.

'Fantastische speler'

Jürgen Klopp, de Duitse coach van Liverpool, heeft op de website van zijn club commentaar gegeven op de transfer. De club, zegt hij, neemt afscheid van 'een goede vriend, een bewonderenswaardig persoon en een fantastische voetballer'.

'Het is met veel spijt dat we afscheid nemen van Philippe. Het is een publiek geheim dat Philippe sinds juli onze club wou verlaten. Hij liet de kans niet voorbijgaan om aan zijn teammaats, de bestuursleden en mezelf te benadrukken dat de transfer belangrijk voor hem was. We hebben geprobeerd hem te overtuigen te blijven, maar spelen voor Barcelona was zijn droom.'

Compensatie voor shirts

De supporters van Liverpool die dit seizoen een shirt hebben gekocht met daarop het rugnummer 10 en de naam van Philippe Coutinho, kunnen een deel van het aankoopbedrag terugkrijgen. Als de transfer van de Braziliaan naar FC Barcelona helemaal is afgerond, ontvangen de eigenaren van zo'n shirt een voucher ter waarde van 50 pond (ruim 56 euro). Daarmee kunnen ze tot eind mei iets anders kopen in een van de fanshops van Liverpool.

De Braziliaanse ster leek deze zomer al op weg naar Nou Camp, maar toen hield Liverpool het been stijf. Philippe Coutinho tekende een contract voor 5,5 seizoenen bij de Blaugrana.De 26-jarige Braziliaan streek in januari 2013 neer op Anfield Road en toonde zich meteen één van de smaakmakers van de Premier League. Hij kwam in 201 officiële duels voor Liverpool tot 54 goals en 46 assists. Voordien kwam hij uit voor Internazionale, Vasco da Gama en Espanyol, de stadsrivaal van FC Barcelona. Liverpool zou volgens diverse media om en bij de 160 miljoen euro ontvangen. Daarvan krijgt Liverpool volgens de BBC ongeveer 120 miljoen meteen (een record in het Britse voetbal) terwijl de rest afhangt van 'realistische toevoegingen'.De Braziliaan wordt de derde duurste transfer in de geschiedenis van het voetbal, na de overgangen van Neymar en Mbappé deze zomer naar PSG. Opvallend: Barcelona nam een opstapclausule van 400 miljoen euro op in het contract van Coutinho.Jürgen Klopp, de Duitse coach van Liverpool, heeft op de website van zijn club commentaar gegeven op de transfer. De club, zegt hij, neemt afscheid van 'een goede vriend, een bewonderenswaardig persoon en een fantastische voetballer'.'Het is met veel spijt dat we afscheid nemen van Philippe. Het is een publiek geheim dat Philippe sinds juli onze club wou verlaten. Hij liet de kans niet voorbijgaan om aan zijn teammaats, de bestuursleden en mezelf te benadrukken dat de transfer belangrijk voor hem was. We hebben geprobeerd hem te overtuigen te blijven, maar spelen voor Barcelona was zijn droom.' De supporters van Liverpool die dit seizoen een shirt hebben gekocht met daarop het rugnummer 10 en de naam van Philippe Coutinho, kunnen een deel van het aankoopbedrag terugkrijgen. Als de transfer van de Braziliaan naar FC Barcelona helemaal is afgerond, ontvangen de eigenaren van zo'n shirt een voucher ter waarde van 50 pond (ruim 56 euro). Daarmee kunnen ze tot eind mei iets anders kopen in een van de fanshops van Liverpool.