Inter wordt LuLa-land

© LAPRESSE

Elke maandag berichten we in Piazza Romelu over de wedervaren van Romelu Lukaku in Milaan. Deze week: de klik met spitsbroeder Lautaro en een etentje voor de ploegmaats in een duur Japans restaurant.

Weer twee goals, en een stevig aandeel in de remonte die Inter zaterdag op Bologna inzette. Het aandeel van Romelu Lukaku was opnieuw niet gering in het veldspel bij het omzetten van een 0-1 achterstand naar 2-1 winst. Sinds de interlandbreak van een paar weken geleden stopt De Belgische spits niet meer met scoren.

Met zes goals in de laatste vier matchen heeft Romelu nu al negen keer raak getroffen in de eerste elf wedstrijden in de Serie A. Daarmee staat hij voorlopig op de tweede plaats in de topschuttersstand in Italië, na Lazio-aanvaller Ciro Immobile die al dertien doelpunten lukte, en voor Luis Muriel die acht keer raak trof voor Atalanta dat net als vorig jaar mee draait in de top van de rangschikking. Met zijn negen goals zit Lukaku ook al op amper twee treffers van de topschutter bij Inter van vorig jaar. Elf keer scoorde Mauro Icardi toen voor de blauwzwarten. De topschutter, Fabio Quagliarella maakte toen 26 doelpunten voor Sampdoria, vorig seizoen en stevige middenmotor, maar dit seizoen een staartploeg.

Mobieler dan Mauro

Toen een maand geleden Inter Alexis Sanchez geblesseerd zag uitvallen, hield men het hart vast. Bleven over in de spits: Lukaku, de Argentijn Martinez Lautaro, Matteo Politano en de amper 17-jarige Sebastiano Esposito die prompt niet mee mocht naar het jeugd-WK. Maar het gebrek aan wisselmogelijkheden gaf het duo Lautaro-Lukaku de gelegenheid om automatismen op te doen. In de Serie A is LuLa sindsdien een kwaliteitsgarantie geworden in het Italiaanse aanvals-en scoringswerk. ‘Ik versta me goed met Lautaro’, legde Lukaku na de zege bij Bologna uit. ‘We werken allebei keihard voor mekaar en voor de ploeg.’

Het is meteen ook het grootste verschil tussen de nieuwe en de oude centrumspits van Inter. Icardi kwam amper uit de zestien meter, waar hij wachtte op een geschikte bal of een fout van de tegenstander om toe te slaan. Het opbouwend en verdedigend werk, het afleggen van kilometers liet hij over aan de anderen, maar met zijn mooie baltoets blijft hij het type spits dat vele Italiaanse voetbalfans blijven verkiezen boven de teamspeler Lukaku die zowel in balbezit als bij balverlies op geen inspanning kijkt.

Etentje voor de ploegmaats

Gevolg? Trainer Antonio Conteis maar wat tevreden over het eerste deel van het parcours dat zijn nieuwe ploeg al aflegde. ‘Ik wist dat me hier een moeilijke uitdaging wachtte, maar ik zoek ook graag zo’n moeilijke situaties op. Ik werk hier met serieuze en toegewijde spelers. Ze hebben het heilige vuur in zich, en geven nooit op.’

Benieuwd naar wat die krijgers er dinsdagavond vanaf brengen, in de CL tegen Dortmund.

Intussen gedraagt Lukaku zich ook naast het veld als een perfecte teamspeler, die altijd betrokkenheid en enthousiasme voor het team toont. ‘Een type Conte, maar dan op het veld’, omschreef de Gazzetta dello Sport hem. Een week geleden nodigde hij zijn ploegmaats uit op een etentje in een sjiek Japans restaurant, waarna hij de rekening betaalde.

Cynici merken dan op dat dat niet zo’n speciale geste is voor iemand die ruim zeven miljoen euro per jaar verdient. Dat is ook zo. Maar hij had het evengoed niet kunnen doen. Let maar op: Romelu Lukaku wordt dé held van deze competitie!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content