Het al dan niet vertrekken van clubmonument Frank Lampard bij Chelsea FC zorgt in Engeland momenteel voor verhitte discussies.

"Ik ben geen beleidsbepaler, maar als Frank Lampard zo blijft spelen zoals op dit moment, dan zou ik zijn contract verlengen", verklaarde doelman Petr Cech (30) in de Engelse pers.

De Tsjechische international dringt - net als de eigen supporters - aan op het aanblijven van het 34-jarige icoon, omdat de Londense clubleiding eerder al bekendmaakte dat ze de selectie nog verder wil verjongen.

Lampard, die bezig is aan zijn twaalfde seizoen in Londen, is niet alleen een modelprof, hij is ook een efficiënte middenvelder die door manager Rafa Benítez al een monument werd genoemd. Lampard kan uitpakken met indrukwekkende statistieken, want in driekwart van de duels die hij speelde, won zijn ploeg.

Toch houdt ook de Spaanse sportieve eindverantwoordelijke bij Chelsea zich op de vlakte in de gehele discussie. Lampard wordt immers 35 in juni, Benítez zou naar verluidt geen inspraak hebben in de kwestie. "Ik had er al minstens honderd vragen over", weet de manager. "Iedereen weet wat de legendes hier bereikt hebben. Maar dat is nu eenmaal een deel van het leven."

Chelsea wil financiële fair play installeren

Het zou echter vooral eigenaar Roman Abramovitsj zijn die begrepen heeft dat hij de nog altijd buitengewone uitgaven moet doen zakken. Want bij de UEFA zijn ze volop bezig met het uitwerken van scherpe maatregelen, die de financiële fair play moeten bevorderen.

Daarom werd afgelopen seizoen het budget voor spelerslonen bij de Blues al met tien procent teruggebracht, maar blijven ze nog altijd boven 200 miljoen euro zitten. Lampard, die naar verluidt een vast loon van tien miljoen euro incasseert, heeft misschien wel nog zijn waarde op het veld, maar nu wordt vooral uitgekeken naar jonge talentvolle voetballers, zoals Eden Hazard, Oscar, Victor Moses en Oriol Romeu.

Andrea Pirlo, de ondertussen ook al 33-jarige spelmaker van Juventus, liet al uitschijnen dat ze bij Chelsea gek zijn. "In Italië kan hij zeker nog vier jaar mee. Mocht hij voor de Serie A kiezen, dan zal ik hem met open armen ontvangen", verklaarde hij in de Daily Mail. Pirlo liet op het vorige EK nog zien dat leeftijd er niet toe doet. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Het al dan niet vertrekken van clubmonument Frank Lampard bij Chelsea FC zorgt in Engeland momenteel voor verhitte discussies. "Ik ben geen beleidsbepaler, maar als Frank Lampard zo blijft spelen zoals op dit moment, dan zou ik zijn contract verlengen", verklaarde doelman Petr Cech (30) in de Engelse pers. De Tsjechische international dringt - net als de eigen supporters - aan op het aanblijven van het 34-jarige icoon, omdat de Londense clubleiding eerder al bekendmaakte dat ze de selectie nog verder wil verjongen. Lampard, die bezig is aan zijn twaalfde seizoen in Londen, is niet alleen een modelprof, hij is ook een efficiënte middenvelder die door manager Rafa Benítez al een monument werd genoemd. Lampard kan uitpakken met indrukwekkende statistieken, want in driekwart van de duels die hij speelde, won zijn ploeg.Toch houdt ook de Spaanse sportieve eindverantwoordelijke bij Chelsea zich op de vlakte in de gehele discussie. Lampard wordt immers 35 in juni, Benítez zou naar verluidt geen inspraak hebben in de kwestie. "Ik had er al minstens honderd vragen over", weet de manager. "Iedereen weet wat de legendes hier bereikt hebben. Maar dat is nu eenmaal een deel van het leven."Chelsea wil financiële fair play installerenHet zou echter vooral eigenaar Roman Abramovitsj zijn die begrepen heeft dat hij de nog altijd buitengewone uitgaven moet doen zakken. Want bij de UEFA zijn ze volop bezig met het uitwerken van scherpe maatregelen, die de financiële fair play moeten bevorderen. Daarom werd afgelopen seizoen het budget voor spelerslonen bij de Blues al met tien procent teruggebracht, maar blijven ze nog altijd boven 200 miljoen euro zitten. Lampard, die naar verluidt een vast loon van tien miljoen euro incasseert, heeft misschien wel nog zijn waarde op het veld, maar nu wordt vooral uitgekeken naar jonge talentvolle voetballers, zoals Eden Hazard, Oscar, Victor Moses en Oriol Romeu.Andrea Pirlo, de ondertussen ook al 33-jarige spelmaker van Juventus, liet al uitschijnen dat ze bij Chelsea gek zijn. "In Italië kan hij zeker nog vier jaar mee. Mocht hij voor de Serie A kiezen, dan zal ik hem met open armen ontvangen", verklaarde hij in de Daily Mail. Pirlo liet op het vorige EK nog zien dat leeftijd er niet toe doet. Wordt ongetwijfeld vervolgd.