Dat liet de Italiaan weten bij de voorstelling van zijn biografie 'Ik denk dus ik speel'. De 33-jarige middenvelder verzamelde 97 caps en elf doelpunten voor Italië. In 2006 stond hij samen met Cannavaro en Totti op het veld toen Italië zich tot wereldkampioen kroonde. Ook op het EK in Polen en Oekraïne was Pirlo een van de absolute smaakmakers. Als exponent van het on-Italiaanse sambavoetbal veroverde hij de harten van de Europese voetbalfans. In de groepsfase borstelde hij een vrijetrap mooi in de hoek, maar vooral de Panenka-penalty tegen Engeland staat in het collectief geheugen gegrift. (zie video)

Op clubniveau wil hij ook na de zomer van 2014 doorgaan, zolang hij zich nog belangrijk genoeg voelt. Na een periode bij Inter was hij tien jaar lang het boegbeeld van AC Milan. In 2011 ruilde hij het Milanese shirt in voor dat van Juventus, waar hij op een zucht van een vierde Scudetto staat. (NN)

Geniet nog eens van de Panenka van Pirlo:

Dat liet de Italiaan weten bij de voorstelling van zijn biografie 'Ik denk dus ik speel'. De 33-jarige middenvelder verzamelde 97 caps en elf doelpunten voor Italië. In 2006 stond hij samen met Cannavaro en Totti op het veld toen Italië zich tot wereldkampioen kroonde. Ook op het EK in Polen en Oekraïne was Pirlo een van de absolute smaakmakers. Als exponent van het on-Italiaanse sambavoetbal veroverde hij de harten van de Europese voetbalfans. In de groepsfase borstelde hij een vrijetrap mooi in de hoek, maar vooral de Panenka-penalty tegen Engeland staat in het collectief geheugen gegrift. (zie video)Op clubniveau wil hij ook na de zomer van 2014 doorgaan, zolang hij zich nog belangrijk genoeg voelt. Na een periode bij Inter was hij tien jaar lang het boegbeeld van AC Milan. In 2011 ruilde hij het Milanese shirt in voor dat van Juventus, waar hij op een zucht van een vierde Scudetto staat. (NN) Geniet nog eens van de Panenka van Pirlo: