De voetbalclubs van de Pro League hebben vrijdag voor een voetbalcompetitie 2011-2012 met achttien clubs gestemd en beslist dat de play-offs worden afgeschaft.

Tijdens een vergadering over de evaluatie van de competitiehervorming in het gebouw van de Belgische voetbalbond stemden twaalf clubs tegen de competitiehervorming en wilden vier ploegen de play-offs behouden.

De vier 'grote' clubs (Anderlecht, Club Brugge, AA Gent en Racing Genk) wilden doorgaan met de huidige competitieformule met zestien teams en play-offs. Volgende week gaan ze zich beraden over een strategie.

'Meerderheid beslist'

In een reactie op Sporza Radio verklaarde Pro League-voorzitter Ivan De Witte dat de meerderheid beslist en dat men zich daar bij moet neerleggen.

Hij legde uit dat een meerderheid van de clubs een dreiging voor degradatie zag in het systeem van de play-offs met zestien clubs. 'Dit was dus een keuze voor minder risico's naar degradatie. Ik snap dat clubs die risicograad willen beperken. Ik zal er alvast naar streven om de Pro League zo goed mogelijk bij elkaar te houden', aldus De Witte.

Standard in kamp tegenstanders

Standard sloot zich aan bij de elf 'kleinere' clubs die stemden
voor een competitie met achttien ploegen zonder play-offs. De Luikse club had graag een voetbalcompetitie met zestien clubs in eerste klasse gezien.

De club wilde dat er na het kampioenschap (dat eind maart al zou afgelopen zijn) een soort Ligabeker zou gespeeld worden waarvan de winnaar zich voor de Europa League zou plaatsen. Vermits de andere ploegen Standard niet volgden, besliste de club om zich aan te sluiten bij de elf 'kleinere' clubs.

Anderlecht: nederlaag voor het voetbal

De vier 'grote' clubs (Anderlecht, AA Gent, Racing Genk en Club Brugge) reageerden vrijdag teleurgesteld op de stemming.

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck sprak op Sporza over een nederlaag voor het voetbal. Hij zei dat de vier clubs volgende week een analyse van de situatie zullen maken.

De voetbalclubs van de Pro League hebben vrijdag voor een voetbalcompetitie 2011-2012 met achttien clubs gestemd en beslist dat de play-offs worden afgeschaft.Tijdens een vergadering over de evaluatie van de competitiehervorming in het gebouw van de Belgische voetbalbond stemden twaalf clubs tegen de competitiehervorming en wilden vier ploegen de play-offs behouden.De vier 'grote' clubs (Anderlecht, Club Brugge, AA Gent en Racing Genk) wilden doorgaan met de huidige competitieformule met zestien teams en play-offs. Volgende week gaan ze zich beraden over een strategie.'Meerderheid beslist'In een reactie op Sporza Radio verklaarde Pro League-voorzitter Ivan De Witte dat de meerderheid beslist en dat men zich daar bij moet neerleggen.Hij legde uit dat een meerderheid van de clubs een dreiging voor degradatie zag in het systeem van de play-offs met zestien clubs. 'Dit was dus een keuze voor minder risico's naar degradatie. Ik snap dat clubs die risicograad willen beperken. Ik zal er alvast naar streven om de Pro League zo goed mogelijk bij elkaar te houden', aldus De Witte.Standard in kamp tegenstandersStandard sloot zich aan bij de elf 'kleinere' clubs die stemden voor een competitie met achttien ploegen zonder play-offs. De Luikse club had graag een voetbalcompetitie met zestien clubs in eerste klasse gezien. De club wilde dat er na het kampioenschap (dat eind maart al zou afgelopen zijn) een soort Ligabeker zou gespeeld worden waarvan de winnaar zich voor de Europa League zou plaatsen. Vermits de andere ploegen Standard niet volgden, besliste de club om zich aan te sluiten bij de elf 'kleinere' clubs.Anderlecht: nederlaag voor het voetbalDe vier 'grote' clubs (Anderlecht, AA Gent, Racing Genk en Club Brugge) reageerden vrijdag teleurgesteld op de stemming.Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck sprak op Sporza over een nederlaag voor het voetbal. Hij zei dat de vier clubs volgende week een analyse van de situatie zullen maken.