In de slotfase van de wedstrijd in Madrid liep het uit de hand na een overtreding op Phil Foden. In het opstootje tussen de spelers werd de Braziliaan Felipe van Atlético van het veld gestuurd. De schermutselingen tussen de spelers gingen na de wedstrijd door in de catacomben.

Op tv-beelden was te zien hoe Atlético-verdediger Sime Vrsaljko in de tunnel een fles naar een speler van City gooide. Hij zou ook gespuwd hebben. Stefan Savic en Jack Grealish vonden elkaar ook opnieuw. Na al een opstootje in de heenmatch, waarbij Savic aan het haar van Grealish trok, gingen de twee opnieuw in de clinch. Savic trok eerst op het veld opnieuw aan het haar van de Brit. In de catacomben zouden er ook kopstoten zijn uitgedeeld.

De politie herstelde uiteindelijk de rust. De spelers van Atlético beschuldigden Manchester City van tijdrekken in de slotminuten. Een boze Manchester City-coach Pep Guardiola weigerde in te gaan op die aantijgingen, maar de Spaanse City-middenvelder Rodri, ex-Atlético Madrid, gaf het volmondig toe.

"Soms is het nodig. Als je op achterstand dreigt te komen en er zijn nog 5 tot 10 minuten over, dan moet je soms andere wapens gebruiken. Ik ben er geen voorstander van om het de hele wedstrijd te doen, maar dit was een wedstrijd met veel druk en dan is het bij gelegenheid toegestaan", aldus Rodri.

Het doelpunt van Kevin De Bruyne uit de heenmatch volstond uiteindelijk voor City voor de kwalificatie. De Rode Duivel werd woensdag in de 65e minuut gewisseld met last aan de enkel. Hij moest een tik van Reinildo incasseren en lijkt twijfelachtig voor de halve finale in de FA Cup van zaterdag tegen Liverpool.

In de slotfase van de wedstrijd in Madrid liep het uit de hand na een overtreding op Phil Foden. In het opstootje tussen de spelers werd de Braziliaan Felipe van Atlético van het veld gestuurd. De schermutselingen tussen de spelers gingen na de wedstrijd door in de catacomben. Op tv-beelden was te zien hoe Atlético-verdediger Sime Vrsaljko in de tunnel een fles naar een speler van City gooide. Hij zou ook gespuwd hebben. Stefan Savic en Jack Grealish vonden elkaar ook opnieuw. Na al een opstootje in de heenmatch, waarbij Savic aan het haar van Grealish trok, gingen de twee opnieuw in de clinch. Savic trok eerst op het veld opnieuw aan het haar van de Brit. In de catacomben zouden er ook kopstoten zijn uitgedeeld. De politie herstelde uiteindelijk de rust. De spelers van Atlético beschuldigden Manchester City van tijdrekken in de slotminuten. Een boze Manchester City-coach Pep Guardiola weigerde in te gaan op die aantijgingen, maar de Spaanse City-middenvelder Rodri, ex-Atlético Madrid, gaf het volmondig toe. "Soms is het nodig. Als je op achterstand dreigt te komen en er zijn nog 5 tot 10 minuten over, dan moet je soms andere wapens gebruiken. Ik ben er geen voorstander van om het de hele wedstrijd te doen, maar dit was een wedstrijd met veel druk en dan is het bij gelegenheid toegestaan", aldus Rodri. Het doelpunt van Kevin De Bruyne uit de heenmatch volstond uiteindelijk voor City voor de kwalificatie. De Rode Duivel werd woensdag in de 65e minuut gewisseld met last aan de enkel. Hij moest een tik van Reinildo incasseren en lijkt twijfelachtig voor de halve finale in de FA Cup van zaterdag tegen Liverpool.