De laatste maanden staat Italië vooral in de schijnwerpers wanneer het om racistische voorvallen gaat, maar dit weekend, tijdens de Portugese competitiewedstrijd tussen Vitória Guimaraes en Porto, liet ook Portugal zich van zijn slechtste kant zien.

Het incident deed zich voor in de 60ste minuut toen de Malinese spits van Porto Moussa Maréga de 1-2 scoorde. Bij het vieren van zijn goal wees hij naar de kleur van zijn huid. Dat werkte als een rode lap op een stier bij de supporters van Vitória, die daarop met stoeltjes begonnen te gooien richting de spits.

Maréga reageerde nogmaals door een van de stoeltjes op zijn hoofd te zetten wat hem zelfs nog een gele kaart opleverde. De supporters van Vitória, de club waar Maréga zelf nog een jaartje op uitleenbasis speelde, bleven hem op de korrel. Tien minuten later was de maat vol voor de Malinees en stapte hij woedend van het veld. Spelers en trainer Sergio Conceiçao probeerden hem nog tevergeefs tegen te houden. Uiteindelijk won Porto de match met 2-1.

De laatste maanden staat Italië vooral in de schijnwerpers wanneer het om racistische voorvallen gaat, maar dit weekend, tijdens de Portugese competitiewedstrijd tussen Vitória Guimaraes en Porto, liet ook Portugal zich van zijn slechtste kant zien. Het incident deed zich voor in de 60ste minuut toen de Malinese spits van Porto Moussa Maréga de 1-2 scoorde. Bij het vieren van zijn goal wees hij naar de kleur van zijn huid. Dat werkte als een rode lap op een stier bij de supporters van Vitória, die daarop met stoeltjes begonnen te gooien richting de spits.Maréga reageerde nogmaals door een van de stoeltjes op zijn hoofd te zetten wat hem zelfs nog een gele kaart opleverde. De supporters van Vitória, de club waar Maréga zelf nog een jaartje op uitleenbasis speelde, bleven hem op de korrel. Tien minuten later was de maat vol voor de Malinees en stapte hij woedend van het veld. Spelers en trainer Sergio Conceiçao probeerden hem nog tevergeefs tegen te houden. Uiteindelijk won Porto de match met 2-1.