Het ervaren duo Bosingwa en Carvalho moet niet rekenen op selectie voor EK in Oekraïne en Polen.

De kwalificatie voor het EK verliep in Portugal met veel ruzies, een strijd om de macht, opgestapte spelers en bondscoach Paulo Bento die zijn selectie niet op één lijn kreeg. Ricardo Carvalho, de centrale verdediger van Real Madrid, verliet in augustus zwaar teleurgesteld de selectie nadat hem duidelijk was geworden dat hij niet zou meespelen tegen het nietige Cyprus. En Chelsearechtsback José Bosingwa maakte onlangs bekend dat hij niet meer in het team wilde spelen zolang Bento de sportief eindverantwoordelijke blijft. Er zat een haar in de boter nadat Bosingwa zijn krediet verloor omdat hij geblesseerd afhaakte voor de oefeninterland met Argentinië (2-1-verlies) in februari.

"Geen enkel excuus kan deze zaken herstellen", liet de bondscoach na de 6-2-zege in de barrages tegen Bosnië-Herzegovina weten aan de Portugese media. "Bosingwa en Carvalho zullen op het EK hooguit aanwezig zijn als supporters, maar zeker niet als spelers. Een voetballer mag nooit, onder welke omstandigheid dan ook, een blessure veinzen. Iedereen moet de verantwoordelijkheid nemen voor fouten die hij maakt, ook Bosingwa." (FV)

Het ervaren duo Bosingwa en Carvalho moet niet rekenen op selectie voor EK in Oekraïne en Polen. De kwalificatie voor het EK verliep in Portugal met veel ruzies, een strijd om de macht, opgestapte spelers en bondscoach Paulo Bento die zijn selectie niet op één lijn kreeg. Ricardo Carvalho, de centrale verdediger van Real Madrid, verliet in augustus zwaar teleurgesteld de selectie nadat hem duidelijk was geworden dat hij niet zou meespelen tegen het nietige Cyprus. En Chelsearechtsback José Bosingwa maakte onlangs bekend dat hij niet meer in het team wilde spelen zolang Bento de sportief eindverantwoordelijke blijft. Er zat een haar in de boter nadat Bosingwa zijn krediet verloor omdat hij geblesseerd afhaakte voor de oefeninterland met Argentinië (2-1-verlies) in februari. "Geen enkel excuus kan deze zaken herstellen", liet de bondscoach na de 6-2-zege in de barrages tegen Bosnië-Herzegovina weten aan de Portugese media. "Bosingwa en Carvalho zullen op het EK hooguit aanwezig zijn als supporters, maar zeker niet als spelers. Een voetballer mag nooit, onder welke omstandigheid dan ook, een blessure veinzen. Iedereen moet de verantwoordelijkheid nemen voor fouten die hij maakt, ook Bosingwa." (FV)