De Portugese voetbalster Eusebio is op 71-jarige leeftijd overleden in Lissabon, meldt het Portugese nieuwsagentschap Lusa. Hij zou gestorven zijn aan de gevolgen van een hartfalen.

Eusebio da Silva Ferreira, bijgenaamd "de Zwarte Panter" en "de Pélé van Europa", werd in 1942 geboren in Mozambique, een toenmalige Portugese kolonie.

In 1961 ging hij als aanvaller aan de slag bij Benfica. Hij voetbalde vijftien jaar voor de club, en pakte elf titels, vijf bekers en één Europacup I (in 1962).

Eusebio werd in '61 ook Portugees international. Met de nationale ploeg schopte hij het in 1966 met negen doelpunten tot topschutter van het WK in Engeland, waar Portugal derde werd.

In totaal scoorde Eusebio tijdens zijn carrière 733 doelpunten in 745 competitiewedstrijden.

Na zijn carrière als speler is Eusebio nog ambassadeur geweest voor Benfica en de Portugese nationale ploeg. Eusebio had een geschiedenis van hartproblemen. Zo werd hij in juni 2012 al eens opgenomen in het ziekenhuis. Enkele maanden daarvoor sukkelde hij met een longontsteking. (Belga/MI)

De Portugese voetbalster Eusebio is op 71-jarige leeftijd overleden in Lissabon, meldt het Portugese nieuwsagentschap Lusa. Hij zou gestorven zijn aan de gevolgen van een hartfalen.Eusebio da Silva Ferreira, bijgenaamd "de Zwarte Panter" en "de Pélé van Europa", werd in 1942 geboren in Mozambique, een toenmalige Portugese kolonie.In 1961 ging hij als aanvaller aan de slag bij Benfica. Hij voetbalde vijftien jaar voor de club, en pakte elf titels, vijf bekers en één Europacup I (in 1962). Eusebio werd in '61 ook Portugees international. Met de nationale ploeg schopte hij het in 1966 met negen doelpunten tot topschutter van het WK in Engeland, waar Portugal derde werd. In totaal scoorde Eusebio tijdens zijn carrière 733 doelpunten in 745 competitiewedstrijden.Na zijn carrière als speler is Eusebio nog ambassadeur geweest voor Benfica en de Portugese nationale ploeg. Eusebio had een geschiedenis van hartproblemen. Zo werd hij in juni 2012 al eens opgenomen in het ziekenhuis. Enkele maanden daarvoor sukkelde hij met een longontsteking. (Belga/MI)