Moet Manchester United al na dertien speeldagen een kruis maken over de titel? Na nieuw puntenverlies op eigen veld, 1-1 tegen West Ham, kijkt de club van Rode Duivel Marouane Fellaini nu al aan tegen een achterstand van elf punten op leider Chelsea, dat zaterdag Tottenham klopte met 2-1.

Met amper 20 punten op 39 is ManU is weggezakt naar de zesde plaats. Het kon in de competitie dit seizoen nog maar vijf keer winnen en speelde in vijf van zijn jongste zeven duels gelijk. Ter vergelijking: een jaar geleden prijkte de Engelse recordkampioen onder toenmalig trainer Louis van Gaal op de tweede plaats met 27 punten.

Reputatie

Trainer José Mourinho en zijn assistent Rui Faria maken zich sterk dat ze het team snel weer op de rails zullen krijgen. 'Dit is een grote club en we zijn gewend om in grote clubs te werken. We weten hoe we een team aan het winnen moeten krijgen,' zo suste Faria volgens de Britse omroep BBC.

Journalist Peter T'Kint van Sport/Voetbalmagazine, die het Engels voetbal van nabij volgt en vorige week nog het duel Manchester United - Arsenal (1-1) bijwoonde, wijst erop dat de Red Devils wel beter verdienen. 'Tegen Arsenal en ook tegen West Ham waren ze veruit de beste ploeg,' zegt hij.

Mourinho beschikt over een indrukwekkend palmares. De Portugees won nationale titels met Porto, Chelsea, Inter Milan en Real Madrid. Bij Chelsea, waarmee hij drie keer de Premier League won, werd hij in december vorig jaar ontslagen wegens teleurstellende resultaten.

Sanctie

Naast de sportieve zorgen, mag Mourinho zich ook aan een nieuwe sancties van de Engelse voetbalbond (FA) verwachten. Tijdens de partij tegen West Ham werd Mourinho voor de tweede keer in een maand tijd naar de tribunes werd gestuurd, nadat hij tegen een flesje water had getrapt in een boze reactie op een gele kaart voor Paul Pogba. (KVDA)

Moet Manchester United al na dertien speeldagen een kruis maken over de titel? Na nieuw puntenverlies op eigen veld, 1-1 tegen West Ham, kijkt de club van Rode Duivel Marouane Fellaini nu al aan tegen een achterstand van elf punten op leider Chelsea, dat zaterdag Tottenham klopte met 2-1.Met amper 20 punten op 39 is ManU is weggezakt naar de zesde plaats. Het kon in de competitie dit seizoen nog maar vijf keer winnen en speelde in vijf van zijn jongste zeven duels gelijk. Ter vergelijking: een jaar geleden prijkte de Engelse recordkampioen onder toenmalig trainer Louis van Gaal op de tweede plaats met 27 punten.Trainer José Mourinho en zijn assistent Rui Faria maken zich sterk dat ze het team snel weer op de rails zullen krijgen. 'Dit is een grote club en we zijn gewend om in grote clubs te werken. We weten hoe we een team aan het winnen moeten krijgen,' zo suste Faria volgens de Britse omroep BBC.Journalist Peter T'Kint van Sport/Voetbalmagazine, die het Engels voetbal van nabij volgt en vorige week nog het duel Manchester United - Arsenal (1-1) bijwoonde, wijst erop dat de Red Devils wel beter verdienen. 'Tegen Arsenal en ook tegen West Ham waren ze veruit de beste ploeg,' zegt hij.Mourinho beschikt over een indrukwekkend palmares. De Portugees won nationale titels met Porto, Chelsea, Inter Milan en Real Madrid. Bij Chelsea, waarmee hij drie keer de Premier League won, werd hij in december vorig jaar ontslagen wegens teleurstellende resultaten.Naast de sportieve zorgen, mag Mourinho zich ook aan een nieuwe sancties van de Engelse voetbalbond (FA) verwachten. Tijdens de partij tegen West Ham werd Mourinho voor de tweede keer in een maand tijd naar de tribunes werd gestuurd, nadat hij tegen een flesje water had getrapt in een boze reactie op een gele kaart voor Paul Pogba. (KVDA)