'We willen met de Engelse federatie en liga's van andere landen de Europese instanties duidelijk maken dat het net hun taak is om de duurzaamheid van de nationale competities te vrijwaren.'

Volgens verscheidene media ligt het plan om tafel om vanaf 2024 32 clubs in de groepsfase van de Champions League in vier groepen van acht onder te brengen. De eerste zes van elke groep zouden ongeacht hun klassement in eigen land, geplaatst zijn voor de volgende editie, waarmee de Champions League dicht bij een gesloten systeem zou aanleunen.

Dat is met name een groot bezwaar voor de Premier League, die de strijd om vier tickets voor de Champions League net als één van zijn belangrijkste troeven ziet.

Lees ook de opinie van François Colin:

'Elke competitieformule moet goed zijn voor alle ploegen'

'We willen met de Engelse federatie en liga's van andere landen de Europese instanties duidelijk maken dat het net hun taak is om de duurzaamheid van de nationale competities te vrijwaren.' Volgens verscheidene media ligt het plan om tafel om vanaf 2024 32 clubs in de groepsfase van de Champions League in vier groepen van acht onder te brengen. De eerste zes van elke groep zouden ongeacht hun klassement in eigen land, geplaatst zijn voor de volgende editie, waarmee de Champions League dicht bij een gesloten systeem zou aanleunen. Dat is met name een groot bezwaar voor de Premier League, die de strijd om vier tickets voor de Champions League net als één van zijn belangrijkste troeven ziet.