Premier League: Wayne Rooney en Patrick Vieira krijgen plaats in Hall of Fame

© GETTY

Wayne Rooney en Patrick Vieira worden opgenomen in de eregalerij (Hall of Fame) van de Premier League. Zij zijn de eerste spelers van de lichting 2022, gekozen door de Premier League. Op het einde van het jaar volgen nog zes anderen, gekozen door internauten die kunnen stemmen uit een lijst van 25 namen.

Rooney is met 208 doelpunten uit 491 wedstrijden de tweede beste schutter ooit in de Premier League, na Alan Shearer. De Engelse spits debuteerde op zijn zestiende bij Everton maar maakte vooral furore in het shirt van Manchester United, waarmee hij vijf keer kampioen werd en de Champions League won. Op het einde van zijn carrière werd Rooney trainer van het financieel geplaagde Derby County, dat hij tracht te behoeden voor degradatie uit de Championship.

Patrick Vieira maakte zijn naam als verdedigende middenvelder van Arsenal, de club waarvoor de Fransman in negen seizoenen 307 competitieduels speelde en waarmee hij drie keer kampioen werd. In het seizoen 2003-2004 verloor het team van de legendarische coach Arsène Wenger zelfs geen enkele keer, wat hen de bijnaam “The invincibles” (de onverslaanbaren) opleverde.

Na vijf jaar in Italië keerde Vieira terug naar de Premier League bij Manchester City voor zijn laatste seizoen als speler. Vandaag traint hij het Crystal Palace van Christian Benteke.

Partner Content