Dat zegt François Collin, woordvoerder van The HollandBelgium Bid.

"Een WK bepaalt de waardeverhoudingen. In België wordt vaak onderschat dat Nederland een grootmacht is, met de vierde plaats op de wereldranglijst. Dit bevestigen ze nu door hun plaats in de halve finales", zei Collin dinsdag.

"En als Oranje de finale wint, dan zijn ze de enige wereldkampioen die nog nooit een WK heeft mogen organiseren".

Halve finale Nederland schakelde vrijdag in de kwartfinale topfavoriet Brazilië uit (2-1) en speelt dinsdagavond in Kaapstad de halve finale tegen Uruguay.

Europa

Op 2 december maakt de FIFA bekend wie de WK's van 2018 en 2022 mag organiseren. Omdat na Zuid-Afrika het WK 2014 in Brazilië plaatsvindt, is de algemene verwachting dat de organisatie in 2018 naar Europa gaat.

De Europese kandidaten zijn Nederland-België, Spanje-Portugal, Engeland en Rusland. Daarnaast zijn ook Japan, de Verenigde Staten, Qatar en Zuid-Korea nog in de race voor de WK-organisatie in 2018 of 2022.

Dat zegt François Collin, woordvoerder van The HollandBelgium Bid. "Een WK bepaalt de waardeverhoudingen. In België wordt vaak onderschat dat Nederland een grootmacht is, met de vierde plaats op de wereldranglijst. Dit bevestigen ze nu door hun plaats in de halve finales", zei Collin dinsdag. "En als Oranje de finale wint, dan zijn ze de enige wereldkampioen die nog nooit een WK heeft mogen organiseren". Halve finale Nederland schakelde vrijdag in de kwartfinale topfavoriet Brazilië uit (2-1) en speelt dinsdagavond in Kaapstad de halve finale tegen Uruguay. Europa Op 2 december maakt de FIFA bekend wie de WK's van 2018 en 2022 mag organiseren. Omdat na Zuid-Afrika het WK 2014 in Brazilië plaatsvindt, is de algemene verwachting dat de organisatie in 2018 naar Europa gaat. De Europese kandidaten zijn Nederland-België, Spanje-Portugal, Engeland en Rusland. Daarnaast zijn ook Japan, de Verenigde Staten, Qatar en Zuid-Korea nog in de race voor de WK-organisatie in 2018 of 2022.