Na een gelijk opgaande eerste helft, voerde thuisploeg Tractor Sazi de druk op in het tweede bedrijf. Al-Shabab hield stand en kon zelfs via Tagliabué de volle buit mee graaien in de laatste minuten van de wedstrijd. De snelle spits omzeilde de verdediging en schoof de bal koelbloedig in doel.

Dat het een moeilijke wedstrijd was, besefte ook trainer Michel Preud'homme. "De druk van hen was enorm, in die mate zelfs dat we met een punt tevreden waren. Maar natuurlijk ben ik blij met de drie punten en kwalificatie."

Leider

Vorige week won Al-Shabab in het eigen Koning Fahad stadion ook al met het kleinste verschil tegen Tractor Sazi. De club van Preud'homme en assistent Emilio Ferrera staat na vier speeldagen aan de leiding in de groep met tien punten, dat zijn er vijf meer dan eerste achtervolger El Jaish (Qatar). Al-Jazira, ex-club van onder meer Frank Vercauteren, staat vierde en laatste in de groep met amper twee punten.

Geen titel

In de eigen competitie mag Preud'homme de titel vergeten. Al-Shabab staat op een derde plaats gerangschikt. Met nog drie wedstrijden te gaan en een achterstand van elf punten op leider Al Fateh, kan Al-Shabab de leider niet meer bijhalen. Het is vooral zaak de derde plaats te behouden om ook volgend jaar deelname aan de Aziatische CL te verzekeren. (ML)

Bekijk de uitslagen en standen van de Aziatische Champions League op:

www.the-afc.com/en/acl-2013-fixtures.html

Na een gelijk opgaande eerste helft, voerde thuisploeg Tractor Sazi de druk op in het tweede bedrijf. Al-Shabab hield stand en kon zelfs via Tagliabué de volle buit mee graaien in de laatste minuten van de wedstrijd. De snelle spits omzeilde de verdediging en schoof de bal koelbloedig in doel.Dat het een moeilijke wedstrijd was, besefte ook trainer Michel Preud'homme. "De druk van hen was enorm, in die mate zelfs dat we met een punt tevreden waren. Maar natuurlijk ben ik blij met de drie punten en kwalificatie." LeiderVorige week won Al-Shabab in het eigen Koning Fahad stadion ook al met het kleinste verschil tegen Tractor Sazi. De club van Preud'homme en assistent Emilio Ferrera staat na vier speeldagen aan de leiding in de groep met tien punten, dat zijn er vijf meer dan eerste achtervolger El Jaish (Qatar). Al-Jazira, ex-club van onder meer Frank Vercauteren, staat vierde en laatste in de groep met amper twee punten.Geen titelIn de eigen competitie mag Preud'homme de titel vergeten. Al-Shabab staat op een derde plaats gerangschikt. Met nog drie wedstrijden te gaan en een achterstand van elf punten op leider Al Fateh, kan Al-Shabab de leider niet meer bijhalen. Het is vooral zaak de derde plaats te behouden om ook volgend jaar deelname aan de Aziatische CL te verzekeren. (ML)