Al Shabab versloeg in eigen stadion Al Ahli, de club van ex-Anderlechtverdediger Osama Hawsawi met 2-0. Hawsawi stond negentig minuten tussen de lijnen.

Topschutter op bank

Preud'homme had clubtopschutter Sebastián Tagliabúe niet eens nodig om Al Ahli opzij te zetten. De Argentijnse spits begon verrassend op de bank. Een gouden zet, zou later blijken. Zijn vervanger Mohanad Aseri deed het niet onaardig: met twee doelpunten in de eerste helft maakte hij de 1-0 verloren heenwedstrijd ongedaan.

Telkens waren de goals van dezelfde makelij. Een flankvoorzet van de linkerkant en tweemaal liet Aseri met een buffelstoot Al Ahlidoelman Yasser Al Mosailem ter plaatse.

De matchwinnaar zorgt er zo voor dat de ex-trainer van Standard en AA Gent nog steeds op twee fronten meestrijdt. Zowel in de Aziatische Champions League (kwartfinales), als in de nationale beker kan het nog de hoofdprijs grijpen.

Tegenstander Al Ittihad

In de finale neemt de zesvoudige landskampioen het op tegen Al Ittihad, dat in de competitie op een zevende plaats eindigde, op 22 punten van Preud'homme en zijn troepen. De finale wordt overigens gespeeld in het King Fahd International Stadium, de thuishaven van Al Shabab, met een capaciteit van 68.750 toeschouwers.

De Champions Cup, of King's Cup, werd voor de eerste keer georganiseerd in 2007. Ook toen won Al-Shabab, een jaar later deed het dat nog eens over. Vervolgens wonnen Al-Ittihad (2010), tegenstander van woensdag, en tweemaal Al Ahli (2011, 2012).

De winnaar wacht een prijzenpot van vier miljoen Saoedische Riyals, of zo'n kleine 825.000 euro, en is bovendien meteen verzekerd van kwalificatie voor de Aziatische Champions League. Maar aangezien Al Shabab in de reguliere competitie al een Champions Leagueticket veroverde, zal Al Ittihad de plaats innemen. (ML)

Bekijk hier de samenvatting van Al Shabab - Al Ahli:

Al Shabab versloeg in eigen stadion Al Ahli, de club van ex-Anderlechtverdediger Osama Hawsawi met 2-0. Hawsawi stond negentig minuten tussen de lijnen.Topschutter op bankPreud'homme had clubtopschutter Sebastián Tagliabúe niet eens nodig om Al Ahli opzij te zetten. De Argentijnse spits begon verrassend op de bank. Een gouden zet, zou later blijken. Zijn vervanger Mohanad Aseri deed het niet onaardig: met twee doelpunten in de eerste helft maakte hij de 1-0 verloren heenwedstrijd ongedaan.Telkens waren de goals van dezelfde makelij. Een flankvoorzet van de linkerkant en tweemaal liet Aseri met een buffelstoot Al Ahlidoelman Yasser Al Mosailem ter plaatse. De matchwinnaar zorgt er zo voor dat de ex-trainer van Standard en AA Gent nog steeds op twee fronten meestrijdt. Zowel in de Aziatische Champions League (kwartfinales), als in de nationale beker kan het nog de hoofdprijs grijpen. Tegenstander Al IttihadIn de finale neemt de zesvoudige landskampioen het op tegen Al Ittihad, dat in de competitie op een zevende plaats eindigde, op 22 punten van Preud'homme en zijn troepen. De finale wordt overigens gespeeld in het King Fahd International Stadium, de thuishaven van Al Shabab, met een capaciteit van 68.750 toeschouwers.De Champions Cup, of King's Cup, werd voor de eerste keer georganiseerd in 2007. Ook toen won Al-Shabab, een jaar later deed het dat nog eens over. Vervolgens wonnen Al-Ittihad (2010), tegenstander van woensdag, en tweemaal Al Ahli (2011, 2012).De winnaar wacht een prijzenpot van vier miljoen Saoedische Riyals, of zo'n kleine 825.000 euro, en is bovendien meteen verzekerd van kwalificatie voor de Aziatische Champions League. Maar aangezien Al Shabab in de reguliere competitie al een Champions Leagueticket veroverde, zal Al Ittihad de plaats innemen. (ML) Bekijk hier de samenvatting van Al Shabab - Al Ahli: