De eerste stemronde in het Zwitserse Zurich heeft geen duidelijkheid kunnen scheppen over de volgende voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA. Noch huidig voorzitter Sepp Blatter, noch prins Ali bin al-Hussein haalden de nodige tweederdemeerderheid.

Blatter haalde 133 stemmen, dat zijn er zeven te kort voor de nodige 140. Zijn Jordaanse uitdager kon op de steun van 73 leden rekenen, zo schrijft DeRedactie.be.

Een tweede stemronde zou volgen waarbij een gewone meerderheid zou volstaan. Ook prins Ali zag in dat Blatter zichzelf opnieuw FIFA-baas zou kunnen noemen. De Jordaanse uitdager trok zich terug. De prins heeft de koning niet van de troon gestoten: Blatter blijft voorzitter van de wereldvoetbalbond tot 2019.(WB)

De eerste stemronde in het Zwitserse Zurich heeft geen duidelijkheid kunnen scheppen over de volgende voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA. Noch huidig voorzitter Sepp Blatter, noch prins Ali bin al-Hussein haalden de nodige tweederdemeerderheid. Blatter haalde 133 stemmen, dat zijn er zeven te kort voor de nodige 140. Zijn Jordaanse uitdager kon op de steun van 73 leden rekenen, zo schrijft DeRedactie.be.Een tweede stemronde zou volgen waarbij een gewone meerderheid zou volstaan. Ook prins Ali zag in dat Blatter zichzelf opnieuw FIFA-baas zou kunnen noemen. De Jordaanse uitdager trok zich terug. De prins heeft de koning niet van de troon gestoten: Blatter blijft voorzitter van de wereldvoetbalbond tot 2019.(WB)