De Pro League ziet af van zijn plan om de degradatie in eerste klasse te bepalen op basis van de resultaten van de laatste drie seizoenen. De Pro League gaat daarmee in op het advies van de Raad voor Mededinging. Het Auditoraat van de Raad voor Mededinging liet woensdag weten dat het van mening is dat de degradatieregel tot doel had het risico op degradatie voor de meerderheid van de eersteklasseclubs te beperken. Ook zou het risico op degradatie voor pas gepromoveerde clubs vergroten en zo worden de economische belangen van deze clubs geschaad.

"De nieuwe regeling kan dan ook onder geen enkele voorwaarde worden aanvaard," zei auditeur-generaal Bart Stulens.

De Raad voor Mededinging dreigde met een onderzoek indien de Pro League toch zou beslissen om de nieuwe degradatieregel door te voeren. In dat geval konden zware boetes volgen.

Play-offs
De Pro League reageerde meteen en riep een vergadering bijeen. Daar stemden 11 leden tegen de degradatieregel en 5 voor. Normaal gezien blijft de formule voor volgend seizoen dus hetzelfde als die van dit seizoen, dus met 16 clubs en play-offs.

Op de degradatieregeling, die er kwam na maandenlange onderhandelingen over de competitiehervorming, kwam achteraf bijzonder veel kritiek, niet alleen van de tweedeklassers, maar ook van de neutrale voetballiefhebbers.

De Pro League ziet af van zijn plan om de degradatie in eerste klasse te bepalen op basis van de resultaten van de laatste drie seizoenen. De Pro League gaat daarmee in op het advies van de Raad voor Mededinging. Het Auditoraat van de Raad voor Mededinging liet woensdag weten dat het van mening is dat de degradatieregel tot doel had het risico op degradatie voor de meerderheid van de eersteklasseclubs te beperken. Ook zou het risico op degradatie voor pas gepromoveerde clubs vergroten en zo worden de economische belangen van deze clubs geschaad. "De nieuwe regeling kan dan ook onder geen enkele voorwaarde worden aanvaard," zei auditeur-generaal Bart Stulens. De Raad voor Mededinging dreigde met een onderzoek indien de Pro League toch zou beslissen om de nieuwe degradatieregel door te voeren. In dat geval konden zware boetes volgen. Play-offs De Pro League reageerde meteen en riep een vergadering bijeen. Daar stemden 11 leden tegen de degradatieregel en 5 voor. Normaal gezien blijft de formule voor volgend seizoen dus hetzelfde als die van dit seizoen, dus met 16 clubs en play-offs. Op de degradatieregeling, die er kwam na maandenlange onderhandelingen over de competitiehervorming, kwam achteraf bijzonder veel kritiek, niet alleen van de tweedeklassers, maar ook van de neutrale voetballiefhebbers.