Uit handen van PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi heeft Pierre Webo, de assistent-trainer van de Turkse voetbalclub Basaksehir, een gesigneerd shirt van de Franse kampioen gekregen. Op het shirt, met daarop het rugnummer 9 en de naam van Webo, staan de handtekeningen van alle spelers van PSG.

Racisme-incident

Die wilden zo hun steun betuigen aan de oud-international van Kameroen die dinsdagavond langs de lijn in Parijs op een racistische manier werd bejegend door de vierde official uit Roemenië. Het leidde ertoe dat de wedstrijd in de Champions League na 14 minuten werd gestaakt.

In het tumult langs de lijn kreeg Webo de rode kaart maar hij mocht een dag later later weer gewoon op de bank zitten toen het duel werd uitgespeeld met de Nederlander Danny Makkelie als nieuwe scheidsrechter.

Knielen

PSG won in het Parc des Princes met 5-1 dankzij doelpunten van de vedettes Neymar (3) en Kylian Mbappé (2). De wedstrijd stond vooral in het teken van de strijd tegen racisme.

Tijdens de warming-up droegen alle spelers een shirtje met daarop de tekst 'No to racism'. Voor de aftrap knielden alle voetballers en Makkelie in de middencirkel.

'Geen plaats voor'

De Braziliaanse stervoetballer Neymar kwam na afloop van de match ook nog terug op het racisme-incident. Hij noemde de beslissing van de spelers om naar binnen te gaan 'de perfecte instelling' en het gedrag van de betrokken scheidsrechter 'onacceptabel'.

'In dit tijdperk mogen we niet meer aanvaarden dat er onderscheid gemaakt wordt op basis van huidskleur of ras', zei Neymar aan sportzender RMC. 'Wat er dinsdag gebeurde, is onaanvaardbaar. Racisme heeft heeft geen plaats meer in het voetbal, noch in eender welke sport, noch in het leven. Onze instelling gisteren vond ik perfect. Als het te veel wordt, moet je iets doen om te kijken of je de wereld een beetje kan veranderen.'

Groepswinnaar

Door de overwinning werd PSG nog groepswinnaar, Basaksehir eindigde als vierde en is uitgeschakeld.

Uit handen van PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi heeft Pierre Webo, de assistent-trainer van de Turkse voetbalclub Basaksehir, een gesigneerd shirt van de Franse kampioen gekregen. Op het shirt, met daarop het rugnummer 9 en de naam van Webo, staan de handtekeningen van alle spelers van PSG. Die wilden zo hun steun betuigen aan de oud-international van Kameroen die dinsdagavond langs de lijn in Parijs op een racistische manier werd bejegend door de vierde official uit Roemenië. Het leidde ertoe dat de wedstrijd in de Champions League na 14 minuten werd gestaakt. In het tumult langs de lijn kreeg Webo de rode kaart maar hij mocht een dag later later weer gewoon op de bank zitten toen het duel werd uitgespeeld met de Nederlander Danny Makkelie als nieuwe scheidsrechter. PSG won in het Parc des Princes met 5-1 dankzij doelpunten van de vedettes Neymar (3) en Kylian Mbappé (2). De wedstrijd stond vooral in het teken van de strijd tegen racisme. Tijdens de warming-up droegen alle spelers een shirtje met daarop de tekst 'No to racism'. Voor de aftrap knielden alle voetballers en Makkelie in de middencirkel. De Braziliaanse stervoetballer Neymar kwam na afloop van de match ook nog terug op het racisme-incident. Hij noemde de beslissing van de spelers om naar binnen te gaan 'de perfecte instelling' en het gedrag van de betrokken scheidsrechter 'onacceptabel'. 'In dit tijdperk mogen we niet meer aanvaarden dat er onderscheid gemaakt wordt op basis van huidskleur of ras', zei Neymar aan sportzender RMC. 'Wat er dinsdag gebeurde, is onaanvaardbaar. Racisme heeft heeft geen plaats meer in het voetbal, noch in eender welke sport, noch in het leven. Onze instelling gisteren vond ik perfect. Als het te veel wordt, moet je iets doen om te kijken of je de wereld een beetje kan veranderen.' Door de overwinning werd PSG nog groepswinnaar, Basaksehir eindigde als vierde en is uitgeschakeld.