"Ik wil Thomas Tuchel en zijn staf bedanken voor alles wat ze ons als club hebben gebracht", zei voorzitter Nasser Al-Khelaïfi in het persbericht. Na "een grondige analyse van de sportieve situatie" besloot PSG echter toch om Tuchel te ontslaan. "Thomas heeft veel energie en passie in zijn werk gestoken. Natuurlijk zullen we de goede tijden blijven herinneren die we samen hebben beleefd", aldus Al-Khelaïfi.

Voor zijn komst naar de Franse hoofdstad was de Tuchel coach bij Mainz (2009-2014) en Borussia Dortmund (2015-2017). Met de Borussen won hij in 2017 de Duitse beker. In Parijs had hij nog een contract tot medio volgend jaar. Tuchel won bij PSG sinds zijn aantreden twee landstitels op rij, één Coupe de France en één Ligabeker. In de Champions League werden ze vorige zomer verliezend finalist, na een nederlaag tegen Bayern München. Dichter bij de eindzege waren ze in Parijs nooit eerder geweest, ondanks de miljardeninvesteringen vanuit het Midden-Oosten.

Dit seizoen verliep het in de competitie iets moeizamer voor PSG. Vorige week woensdag wonnen de Parijzenaars op de zeventiende speeldag in de Ligue 1, de laatste speeldag van dit jaar, wel nog overtuigend met 4-0 van Straatsburg, waardoor ze in de stand derde blijven, op één punt van Olympique Lyon en Lille.

Als opvolger wordt al enkele dagen Mauricio Pochettino genoemd. De 48-jarige Argentijn is een ex-speler van de club en verdiende als coach zijn sporen vooral bij Tottenham Hotspur, waar hij van medio 2014 tot eind vorig jaar trainer was. Sinds zijn ontslag in Noord-Londen zit hij zonder werkgever.

"Ik wil Thomas Tuchel en zijn staf bedanken voor alles wat ze ons als club hebben gebracht", zei voorzitter Nasser Al-Khelaïfi in het persbericht. Na "een grondige analyse van de sportieve situatie" besloot PSG echter toch om Tuchel te ontslaan. "Thomas heeft veel energie en passie in zijn werk gestoken. Natuurlijk zullen we de goede tijden blijven herinneren die we samen hebben beleefd", aldus Al-Khelaïfi. Voor zijn komst naar de Franse hoofdstad was de Tuchel coach bij Mainz (2009-2014) en Borussia Dortmund (2015-2017). Met de Borussen won hij in 2017 de Duitse beker. In Parijs had hij nog een contract tot medio volgend jaar. Tuchel won bij PSG sinds zijn aantreden twee landstitels op rij, één Coupe de France en één Ligabeker. In de Champions League werden ze vorige zomer verliezend finalist, na een nederlaag tegen Bayern München. Dichter bij de eindzege waren ze in Parijs nooit eerder geweest, ondanks de miljardeninvesteringen vanuit het Midden-Oosten. Dit seizoen verliep het in de competitie iets moeizamer voor PSG. Vorige week woensdag wonnen de Parijzenaars op de zeventiende speeldag in de Ligue 1, de laatste speeldag van dit jaar, wel nog overtuigend met 4-0 van Straatsburg, waardoor ze in de stand derde blijven, op één punt van Olympique Lyon en Lille. Als opvolger wordt al enkele dagen Mauricio Pochettino genoemd. De 48-jarige Argentijn is een ex-speler van de club en verdiende als coach zijn sporen vooral bij Tottenham Hotspur, waar hij van medio 2014 tot eind vorig jaar trainer was. Sinds zijn ontslag in Noord-Londen zit hij zonder werkgever.