PSG en Real Madrid zetten reuzenstap naar halve finales Champions League, maar Ibrahimovic en Ronaldo vallen geblesseerd uit

© AFP

PSG klopte Chelsea met 3-1, Real Madrid won met 3-0 van Dortmund.

Paris Saint-Germain en Real Madrid hebben een reuzenstap gezet richting kwalificatie voor de halve finales van de Champions League. De Franse kampioen versloeg in de heenmatch van de kwartfinales Chelsea met 3-1, Rode Duivel Eden Hazard zorgde voor het belangrijke tegendoelpunt. De Spanjaarden gaven Borussia Dortmund een draai om de oren: 3-0. Een domper op de feestvreugde voor beide teams is dat ze hun sterspelers, Zlatan Ibrahimovic bij PSG en Cristiano Ronaldo bij Real Madrid, geblesseerd zagen uitvallen. Volgende week dinsdag staan de terugmatchen al op het programma.

PSG – Chelsea

In PSG – Chelsea knalde de Argentijnse spits Ezequiel Lavezzi al na drie minuten met links raak: 1-0.

In de 27e minuut ging Thiago Silva binnen de zestien meter op de voet van Oscar staan: strafschop. Eden Hazard had de eer om zijn ploeg vanop 11 meter langszij te brengen: 1-1.
In minuut 39 zag onze landgenoot nog een volley op de paal stranden. Na 61 minuten werkte Chelsea-verdediger David Luiz de bal knullig in eigen doel na een vrije trap: 2-1 voor PSG.

In de toegevoegde tijd (90+3.) zorgde Javier Pastore na een knappe solo nog voor 3-1. Chelsea-doelman Cech zag er bij dat doelpunt niet bijster goed uit.

Zlatan Ibrahimovic

Na 65 minuten viel PSG-ster Zlatan Ibrahimovic geblesseerd uit: een aderlating voor de Fransen. Bij een simpele loopactie greep de Zweed schreeuwend naar de achterkant van de rechterbil en ging tegen de grond.

Het goudhaantje deed meteen teken naar trainer Laurent Blanc dat hij niet meer verder kon. De Braziliaanse middenvelder Lucas nam zijn plaats in.

Real Madrid – Borussia Dortmund

In de andere partij keek Borussia Dortmund, dat vorig seizoen nog Real Madrid de weg naar de finale versperde, al na drie minuten tegen een achterstand aan nadat Gareth Bale de bal onder doelman Roman Weidenfeller had binnengeprikt.

In minuut 27 dikte Isco de score aan tot 2-0. Na 57 minuten werd het 3-0 toen Cristiano Ronaldo alleen voor doel kwam en Weidenfeller listig omspeelde.

Record

Het doelpunt van Ronaldo was al zijn veertiende in acht Champions League-matchen dit seizoen en een evenaring van het record van meeste CL-doelpunten in één jaargang.

Dat record moet hij delen met Lionel Messi (veertien doelpunten voor FC Barcelona in het seizoen 2011-2012) en José Altafini ‘Mazzola’ (veertien doelpunten voor AC Milaan in het seizoen 1962-1963).

Geblesseerd

Maar het feest was van korte duur voor CR7: na 79 minuten moest de Portugees naar de kant met een blessure. De Portugees tastte met een pijnlijk grimas naar de knie, en werd vervangen door de jonge Braziliaan Casemiro. (Belga/KVDA)