PSG stelt Mauricio Pochettino aan als opvolger van Thomas Tuchel

PSG heeft de Argentijn Mauricio Pochettino aangesteld als nieuwe trainer. Dat maakte de Franse kampioen zaterdag bekend.

Pochettino (48) volgt in Parijs de Duitser Thomas Tuchel op. Die werd dinsdag ontslagen. Hij was trainer van PSG sinds juli 2018.

De Argentijn is een ex-speler van PSG. De voormalige verdediger verdiende zijn sporen als trainer vooral bij Tottenham, waar hij van medio 2014 tot november 2019 trainer was. Sinds zijn ontslag in Noord-Londen zat hij zonder werkgever.

Pochettino ondertekende in de Franse hoofdstad een contract tot 30 juni 2022, met optie op een bijkomend seizoen. ‘Ik ben extreem gelukkig en vereerd dat ik de nieuwe trainer van PSG ben’, zegt hij in een eerste reactie op de clubwebsite. ‘Ik bedank het bestuur voor het vertrouwen. Deze club heeft steeds een speciale plaats in mijn hart ingenomen. Ik heb prachtige herinneringen aan onder meer de unieke sfeer in het Parc des Princes.’

De gloednieuwe coach van PSG zegt ernaar uit te kijken om samen te werken met de spelers ‘die tot de meest getalenteerde ter wereld horen’. ‘Deze ploeg heeft een fantastisch potentieel en ik ga er met mijn staf alles aan doen om met PSG de best mogelijke resultaten in alle competities te halen.’

Het Qatarese bestuur rekent vooral op Pochettino om de club eindelijk een eindzege in de Champions League te bezorgen. Vorig seizoen verloren Neymar en co de finale van Bayern München. In de achtste finales is PSG gekoppeld aan Barcelona.

Partner Content