Sinds de komst van Zlatan Ibrahimovic naar Frankrijk is de Ligue1 niet meer wat ze geweest is. "Wat imago betreft, is zijn bijdrage buitengewoon. De Ligue1 is nu plots een exportproduct geworden", legt Vincent Duluc van L'Equipe uit. "Het zwakke punt is wel dat de hele Franse competitie nu herleid wordt tot de figuur van Ibrahimovic."

Op het vlak van marketing heeft PSG dus een gouden zaak gedaan, maar ook sportief lijkt het aardig te lukken voor de Zweedse spits. Hij heeft al negen goals gemaakt.

"Zijn transfer is wel een succes, maar zijn spelniveau is om te huilen. Zijn doelpunten maakte hij bijna al wandelend. Hij doet de Ligue1 er gemakkelijk uitzien", vindt Duluc.

De ex-speler van Barcelona en AC Milan heeft zijn entree dus niet gemist, maar PSG is voorlopig nog te afhankelijk van zijn superster, die niet aarzelt om zijn ploegmaats de huid vol te schelden wanneer ze een verkeerde pass trappen of naast schieten. (SVV)

Sinds de komst van Zlatan Ibrahimovic naar Frankrijk is de Ligue1 niet meer wat ze geweest is. "Wat imago betreft, is zijn bijdrage buitengewoon. De Ligue1 is nu plots een exportproduct geworden", legt Vincent Duluc van L'Equipe uit. "Het zwakke punt is wel dat de hele Franse competitie nu herleid wordt tot de figuur van Ibrahimovic."Op het vlak van marketing heeft PSG dus een gouden zaak gedaan, maar ook sportief lijkt het aardig te lukken voor de Zweedse spits. Hij heeft al negen goals gemaakt. "Zijn transfer is wel een succes, maar zijn spelniveau is om te huilen. Zijn doelpunten maakte hij bijna al wandelend. Hij doet de Ligue1 er gemakkelijk uitzien", vindt Duluc. De ex-speler van Barcelona en AC Milan heeft zijn entree dus niet gemist, maar PSG is voorlopig nog te afhankelijk van zijn superster, die niet aarzelt om zijn ploegmaats de huid vol te schelden wanneer ze een verkeerde pass trappen of naast schieten. (SVV)