De Fransen haalden wel al de Coupe de la Ligue binnen, maar het zal op zijn sterkst moeten zijn tegen de machine die Barcelona heet. Twee jaar geleden stonden beide teams al tegenover elkaar in de kwartfinales van de Champions League. Barcelona trok op het nippertje aan het langste eind.

Geen Vermaelen

Onze landgenoot Thomas Vermaelen werd eerst bij de selectie gezet, maar viel op het laatste moment toch af. The Verminator mist nog wedstrijdritme na zijn langdurige hamstringblessure.

Met Messi, Neymar en Suarez hebben de Catalanen een dodelijk aanvalstrio. Neymar lijkt over zijn dipje heen te zijn en speelt weer fenomenaal. Barça liet wel een steek vallen tegen Sevilla (2-2) in de competitie, maar Barcelonatrainer Luis Enrique zal zijn mannen scherp willen zetten voor deze belangrijke match. "Laten we niet vergeten dat Ibrahimovic ook niet meespeelde toen we verloren tegen PSG eerder dit seizoen. Ze hebben een zeer goede ploeg en ik ben er zeker van dat ze het ons moeilijk gaan maken", aldus Luis Enrique. (Michiel Elinckx)

De Fransen haalden wel al de Coupe de la Ligue binnen, maar het zal op zijn sterkst moeten zijn tegen de machine die Barcelona heet. Twee jaar geleden stonden beide teams al tegenover elkaar in de kwartfinales van de Champions League. Barcelona trok op het nippertje aan het langste eind. Onze landgenoot Thomas Vermaelen werd eerst bij de selectie gezet, maar viel op het laatste moment toch af. The Verminator mist nog wedstrijdritme na zijn langdurige hamstringblessure. Met Messi, Neymar en Suarez hebben de Catalanen een dodelijk aanvalstrio. Neymar lijkt over zijn dipje heen te zijn en speelt weer fenomenaal. Barça liet wel een steek vallen tegen Sevilla (2-2) in de competitie, maar Barcelonatrainer Luis Enrique zal zijn mannen scherp willen zetten voor deze belangrijke match. "Laten we niet vergeten dat Ibrahimovic ook niet meespeelde toen we verloren tegen PSG eerder dit seizoen. Ze hebben een zeer goede ploeg en ik ben er zeker van dat ze het ons moeilijk gaan maken", aldus Luis Enrique. (Michiel Elinckx)