Landskampioen Racing Genk neemt het in de groepsfase van de Champions League op tegen het Engelse Chelsea van Romelu Lukaku, het Spaanse Valencia en de Duitse vicekampioen Bayer Leverkusen.Op dinsdag 13 september spelen ze in eigen huis hun eerste wedstrijd tegen Valencia.Genk werd voor de loting op basis van de clubcoëfficiënt in de vierde pot ingedeeld en moest het dus in principe tegen drie sterkere teams opnemen. Uit pot 1 kwam de Engelse vicekampioen Chelsea, dat onlangs Romelu Lukaku overnam van Anderlecht. Uit pot 2 kwam Valencia, vorig seizoen knap derde in Spanje. Uit pot 3 lootte Genk met Leverkusen één van de sterkste ploegen.

Racing Genk had in de derde voorronde de handen vol met Partizan Belgrado (2-1, 1-1) om vervolgens in de play-offs het Israëlische Maccabi Haïfa met strafschoppen uit te schakelen nadat zowel de heen- als de terugwedstrijd op 2-1 was geëindigd. Voor de Genkenaars is het na het seizoen 2002-2003 de tweede deelname aan de groepsfase van de Champions League. Toen schakelden ze in de voorrondes Sparta Praag uit om vervolgens in groep C uitgeloot te worden tegen Real Madrid, AS Roma en AEK Athene. De Limburgers speelden toen vier keer gelijk en moesten enkel in Madrid (6-0 verlies) en thuis tegen AS Roma (0-1) het onderspit delven. Met vier punten eindigden ze als laatste in hun groep en was het
Europese avontuur afgelopen.

Kalender
De eerste wedstrijd voor de landskampioen in de CL staat gepland voor 13 september tegen Valencia. Een week later gaan de Genkenaars op de tweede speeldag op bezoek bij het Duitse Bayer Leverkusen. Daarna ligt het kampioenenbal drie weken stil. Bij de hervatting op 19 oktober mag Genk op bezoek bij het Engelse Chelsea. Twee weken later, op dinsdag 1 november, ontvangt de club uit de mijnstad de Engelse vicekampioen. Op 23 november moet Genk naar het Mestallastadion in Valencia, op de slotspeeldag (6/12) ontvangen ze in de Cristal Arena Leverkusen. (Belga/INM)

Landskampioen Racing Genk neemt het in de groepsfase van de Champions League op tegen het Engelse Chelsea van Romelu Lukaku, het Spaanse Valencia en de Duitse vicekampioen Bayer Leverkusen.Op dinsdag 13 september spelen ze in eigen huis hun eerste wedstrijd tegen Valencia.Genk werd voor de loting op basis van de clubcoëfficiënt in de vierde pot ingedeeld en moest het dus in principe tegen drie sterkere teams opnemen. Uit pot 1 kwam de Engelse vicekampioen Chelsea, dat onlangs Romelu Lukaku overnam van Anderlecht. Uit pot 2 kwam Valencia, vorig seizoen knap derde in Spanje. Uit pot 3 lootte Genk met Leverkusen één van de sterkste ploegen. Racing Genk had in de derde voorronde de handen vol met Partizan Belgrado (2-1, 1-1) om vervolgens in de play-offs het Israëlische Maccabi Haïfa met strafschoppen uit te schakelen nadat zowel de heen- als de terugwedstrijd op 2-1 was geëindigd. Voor de Genkenaars is het na het seizoen 2002-2003 de tweede deelname aan de groepsfase van de Champions League. Toen schakelden ze in de voorrondes Sparta Praag uit om vervolgens in groep C uitgeloot te worden tegen Real Madrid, AS Roma en AEK Athene. De Limburgers speelden toen vier keer gelijk en moesten enkel in Madrid (6-0 verlies) en thuis tegen AS Roma (0-1) het onderspit delven. Met vier punten eindigden ze als laatste in hun groep en was het Europese avontuur afgelopen. Kalender De eerste wedstrijd voor de landskampioen in de CL staat gepland voor 13 september tegen Valencia. Een week later gaan de Genkenaars op de tweede speeldag op bezoek bij het Duitse Bayer Leverkusen. Daarna ligt het kampioenenbal drie weken stil. Bij de hervatting op 19 oktober mag Genk op bezoek bij het Engelse Chelsea. Twee weken later, op dinsdag 1 november, ontvangt de club uit de mijnstad de Engelse vicekampioen. Op 23 november moet Genk naar het Mestallastadion in Valencia, op de slotspeeldag (6/12) ontvangen ze in de Cristal Arena Leverkusen. (Belga/INM)