De Europese voetbalbond UEFA ziet voorlopig geen reden om de clubs die mogelijk betrokken zijn bij een corruptieschandaal in Turkije uit te sluiten van de Europese clubcompetities.

De Turkse politie pakte al meer dan 80 bestuurders en spelers op van de topclubs Besiktas, Trabzonspor en Fenerbahçe. Die laatste club kroonde zich vorig seizoen tot kampioen en is daardoor rechtstreeks geplaatst voor de Champions League.

Dat Fenerbahçe voorlopig zijn toegangsticket tot de Champions League behoudt, is minder goed nieuws voor Racing Genk. Mocht de UEFA de Turken hebben uitgesloten, dan had de Belgische landskampioen de vrijgekomen plaats in de groepsfase kunnen claimen. België is immers het hoogst geplaatste land waar de kampioen nog CL-voorrondes moet spelen.

De UEFA benadrukt wel dat een club op elk moment kan worden uitgesloten, ook als een competitie al begonnen, als blijkt dat de ploeg de kwalificatie afdwong door matchen om te kopen, besluit het bericht op de UEFA-website. (Belga/KVDA)

De Europese voetbalbond UEFA ziet voorlopig geen reden om de clubs die mogelijk betrokken zijn bij een corruptieschandaal in Turkije uit te sluiten van de Europese clubcompetities. De Turkse politie pakte al meer dan 80 bestuurders en spelers op van de topclubs Besiktas, Trabzonspor en Fenerbahçe. Die laatste club kroonde zich vorig seizoen tot kampioen en is daardoor rechtstreeks geplaatst voor de Champions League. Dat Fenerbahçe voorlopig zijn toegangsticket tot de Champions League behoudt, is minder goed nieuws voor Racing Genk. Mocht de UEFA de Turken hebben uitgesloten, dan had de Belgische landskampioen de vrijgekomen plaats in de groepsfase kunnen claimen. België is immers het hoogst geplaatste land waar de kampioen nog CL-voorrondes moet spelen. De UEFA benadrukt wel dat een club op elk moment kan worden uitgesloten, ook als een competitie al begonnen, als blijkt dat de ploeg de kwalificatie afdwong door matchen om te kopen, besluit het bericht op de UEFA-website. (Belga/KVDA)