Racing Genk pakt een punt in Bazel

Racing Genk staat na twee speeldagen op de eerste plaats in zijn groep van de Europa League. Op het veld van de Zwitserse kampioen FC Bazel speelden de Limburgers donderdag 2-2 gelijk.

Het spitsenduo De Ceulaer-Vossen zorgde voor de Limburgse goals. Genk-coach Mario Been moest in het St. Jakob-Park nochtans puzzelen. Naast Simaeys en Monrose miste de Nederlander immers ook Hyland, die in de opwarming uitviel. Anele was zijn vervanger. Verder kwamen Kumordzi en Tshimanga in de ploeg.

Collectieve actie

In de aanvangsfase bleef de verwachte stormloop van de thuisploeg uit. Genk hield goed stand en kwam na tien minuten zelfs op voorsprong. Basel-doelman Sommer schatte een diepe pass van De Ceulaer naar Vossen slecht in en zag het leer tot zijn ontzetting in de netten verdwijnen.

De Zwitsers voerden daarna de druk op maar opnieuw was het Genk dat kon scoren. Na een knappe collectieve actie trapte aanvoerder Vossen tien minuten voor de pauze zijn team op 0-2.

Toren

Bazel ging na de rust op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel halfweg de tweede periode van op de stip langs Streller, al ging er wel Zwitsers handspel aan vooraf. Diezelfde Streller scoorde vijf minuten voor tijd ook de 2-2. Bij een hoekschop torende de spits boven iedereen uit.

In de andere wedstrijd van poule G haalde het Hongaarse Videoton het met 3-0 van het Portugese Sporting. Na twee speeldagen leidt Genk met 4 punten voor Videoton (3), Bazel (2) en Sporting (1). Op 25 oktober speelt Genk thuis tegen Sporting en ontvangt Videoton Bazel. (Belga/TV)