Racing Genk sluit groepsfase Europa League af met winst

Racing Genk heeft in zijn laatste groepswedstrijd in de Europa League het Zwitserse Thun verslagen met 0-1. Genk is groepswinnaar en dus ook reekshoofd bij de loting voor de zestiende finales.

Jelle Vossen maakte de enige treffer in partij. Genk pakt veertien op achttien in de stand. De al eerder geplaatste Limburgers kwamen noodgedwongen met een erg jong elftal aan de aftrap. Zo mochten Walsh, Gerkens, Masika en Schrijvers allemaal starten van coach Mario Been. Siebe Schrijvers gaf na negen minuten meteen zijn visitekaartje af. Na een voorzet vanop links werkte hij het leer in twee tijden voorbij doelman Moser, scheidsrechter Tudor keurde het doelpunt echter af wegens handspel.

Tweede treffer telt wel

Na 31 minuten was het opnieuw raak voor de Limburgers en toen telde de treffer wel. Masika ging door op links en bediende Jelle Vossen, de kapitein (randje buitenspel) tikte de openingstreffer tegen de touwen.

Na de pauze werd de thuisploeg sterker, maar doelman Van Hout keepte een uitstekende partij en hield onder meer Marco Schneuwly, Martinez en de ingevallen Cassio van de gelijkmaker.

Ook Kiev door

In de andere partij in groep G won Dynamo Kiev met 3-1 van Rapid Wenen. Genk (14 ptn), dat in de stand Kiev (10), Rapid (6) en Thun (3) afhoudt, was eerder al zeker van groepswinst en een ticket voor de laatste 32. Op maandag 16 december wordt in het Zwitserse Nyon geloot voor de zestiende finales. Die worden gespeeld op 20 (heen) en 27 (terug) februari 2014. (Belga/TV)