Racing Genk heeft niets kunnen rapen in Valencia. Op de vijfde speeldag in groep E van de Champions League verloren de Limburgers met 7-0 van de Spaanse eersteklasser. Aan de rust stond het in het Mestallastadion al 4-0. Genk blijft laatste in de stand met 2 punten en is Europees uitgeschakeld.

Les in efficiëntie

Genk was niet gekomen om 90 minuten te verdedigen, maar kreeg al snel een lesje in efficiëntie. Na tien minuten zwiepte Costa een kort genomen hoekschop voor doel, Jonas kopte onhoudbaar binnen. Amper drie minuten later verdubbelde Soldado al tot 2-0. De 3-0 was bijna een kopie van de tweede goal, met opnieuw Jonas als aangever en Soldado als afwerker. De aanvoerder van Valencia maakte even later zijn hattrick compleet met een simpele intikker. Tussenin moest aan de overkant Diego Alves enkel ingrijpen op een schot van Camus en trapte Vanden Borre een mogelijkheid voorlangs.

Na rust voorkwam Köteles met enkele goede reddingen eerst nog de 5-0, maar de forfaitscore kwam er toch na een plaatsbal van Pablo Hernandez. Alduriz en Costa maakten de afstraffing met 7-0 compleet, nadat De Bruyne de beste kans op de eerredder net naast had getrapt.

Mario Been: "Kinderlijk verdedigd"
Genk-coach Mario Been heeft geen prettige avond achter de rug. Hij voorspelde voor hemzelf in Spanje een zware nacht. "Het zal wel even moeilijk worden om de slaap te vatten", liet de Rotterdamse trainer van de Belgische kampioen bij Sport 1 weten. "Deze tegenstander, deze poule in de Champions League, was veel te sterk voor ons. We hebben vooral kinderlijk verdedigd tegen Valencia."

In de andere groepswedstrijd won Bayer Leverkusen thuis in extremis van Chelsea met 2-1. Friedrich scoorde het winnende doelpunt in de extra tijd. De Duitsers worden zo groepsleider met 9 punten, 1 punt meer dan Chelsea en Valencia. Op de slotspeeldag ontvangt Genk Leverkusen en moet Valencia naar Chelsea. (Belga/RDM)

Racing Genk heeft niets kunnen rapen in Valencia. Op de vijfde speeldag in groep E van de Champions League verloren de Limburgers met 7-0 van de Spaanse eersteklasser. Aan de rust stond het in het Mestallastadion al 4-0. Genk blijft laatste in de stand met 2 punten en is Europees uitgeschakeld. Les in efficiëntieGenk was niet gekomen om 90 minuten te verdedigen, maar kreeg al snel een lesje in efficiëntie. Na tien minuten zwiepte Costa een kort genomen hoekschop voor doel, Jonas kopte onhoudbaar binnen. Amper drie minuten later verdubbelde Soldado al tot 2-0. De 3-0 was bijna een kopie van de tweede goal, met opnieuw Jonas als aangever en Soldado als afwerker. De aanvoerder van Valencia maakte even later zijn hattrick compleet met een simpele intikker. Tussenin moest aan de overkant Diego Alves enkel ingrijpen op een schot van Camus en trapte Vanden Borre een mogelijkheid voorlangs. Na rust voorkwam Köteles met enkele goede reddingen eerst nog de 5-0, maar de forfaitscore kwam er toch na een plaatsbal van Pablo Hernandez. Alduriz en Costa maakten de afstraffing met 7-0 compleet, nadat De Bruyne de beste kans op de eerredder net naast had getrapt.Mario Been: "Kinderlijk verdedigd" Genk-coach Mario Been heeft geen prettige avond achter de rug. Hij voorspelde voor hemzelf in Spanje een zware nacht. "Het zal wel even moeilijk worden om de slaap te vatten", liet de Rotterdamse trainer van de Belgische kampioen bij Sport 1 weten. "Deze tegenstander, deze poule in de Champions League, was veel te sterk voor ons. We hebben vooral kinderlijk verdedigd tegen Valencia." In de andere groepswedstrijd won Bayer Leverkusen thuis in extremis van Chelsea met 2-1. Friedrich scoorde het winnende doelpunt in de extra tijd. De Duitsers worden zo groepsleider met 9 punten, 1 punt meer dan Chelsea en Valencia. Op de slotspeeldag ontvangt Genk Leverkusen en moet Valencia naar Chelsea. (Belga/RDM)