De supporters van Lazio Roma dragen al langer een kwalijke reputatie met zich mee en deden die tijdens de Europa Leaguewedstrijd van 20 september op verplaatsing bij Tottenham Hotspur (0-0) nog eens alle 'eer' aan.

Romeinse groet Tijdens de wedstrijd werden de gekleurde Tottenhamspelers Aaron Lennon, Jermaine Defoe en Andros Townsend door de Italiaanse supporters uitgejouwd.

Ook vóór de wedstrijd hadden de Laziofans al voor ophef gezorgd in Londen, door op straat de Romeinse groet te brengen. Daarbij wordt net zoals bij de Nazigroet de rechterarm gestrekt, wat in het verkeerde keelgat schoot bij Spursfans, die zelf als geuzennaam 'yids' (joden) dragen.

Beroep

De Disciplinaire Commissie van de Europese Voetbalbond (UEFA) heeft Lazio Roma nu veroordeeld tot een geldboete van 40.000 euro, vanwege "het ongepaste gedrag van zijn supporters".

Lazio kan nog tot drie dagen na de officiële bekendmaking in beroep gaan tegen het vonnis. (KVDA)

De supporters van Lazio Roma dragen al langer een kwalijke reputatie met zich mee en deden die tijdens de Europa Leaguewedstrijd van 20 september op verplaatsing bij Tottenham Hotspur (0-0) nog eens alle 'eer' aan. Romeinse groet Tijdens de wedstrijd werden de gekleurde Tottenhamspelers Aaron Lennon, Jermaine Defoe en Andros Townsend door de Italiaanse supporters uitgejouwd. Ook vóór de wedstrijd hadden de Laziofans al voor ophef gezorgd in Londen, door op straat de Romeinse groet te brengen. Daarbij wordt net zoals bij de Nazigroet de rechterarm gestrekt, wat in het verkeerde keelgat schoot bij Spursfans, die zelf als geuzennaam 'yids' (joden) dragen. Beroep De Disciplinaire Commissie van de Europese Voetbalbond (UEFA) heeft Lazio Roma nu veroordeeld tot een geldboete van 40.000 euro, vanwege "het ongepaste gedrag van zijn supporters". Lazio kan nog tot drie dagen na de officiële bekendmaking in beroep gaan tegen het vonnis. (KVDA)