De Colombiaanse superster Radamel Falcao gelooft dat hij fit kan raken voor het WK in Brazilië. Hij geeft wel toe dat het nog veel te vroeg is om al definitieve uitspraken te doen. De spits van AS Monaco scheurde op 22 januari de voorste kruisband van zijn linkerknie in een duel om de Franse beker. Doorgaans heeft een speler zo'n zes maanden nodig om van dergelijke zware blessure te herstellen. Dat zou betekenen dat de 28-jarige Falcao een kruis mag maken over het WK, dat op 12 juni begint.

"Ik geef toe dat ik een speciaal geval zal zijn als het lukt om tijdig fit te raken", zegt Falcao maandag aan het Spaanse blad Marca. "De knie reageert voorlopig goed en dus ben ik optimistisch, al is het vandaag gewoon veel te vroeg om uitspraken te doen over het WK. Er rest nog veel tijd voor er definitief knopen moeten worden doorgehakt. Ik droom alleszins nog van het WK en heb goede hoop dat ik het haal. Ik wil er een rol spelen."

Falcao werkt aan zijn revalidatie in Madrid. "Ik geef alles, maar laat mij door niemand onder druk zetten. Het belangrijkste is nu weer helemaal fit te raken."

Colombia speelt op het WK in groep C tegen Griekenland (14 juni), Ivoorkust (19 juni) en Japan (24 juni). (Belga/INM)

De Colombiaanse superster Radamel Falcao gelooft dat hij fit kan raken voor het WK in Brazilië. Hij geeft wel toe dat het nog veel te vroeg is om al definitieve uitspraken te doen. De spits van AS Monaco scheurde op 22 januari de voorste kruisband van zijn linkerknie in een duel om de Franse beker. Doorgaans heeft een speler zo'n zes maanden nodig om van dergelijke zware blessure te herstellen. Dat zou betekenen dat de 28-jarige Falcao een kruis mag maken over het WK, dat op 12 juni begint. "Ik geef toe dat ik een speciaal geval zal zijn als het lukt om tijdig fit te raken", zegt Falcao maandag aan het Spaanse blad Marca. "De knie reageert voorlopig goed en dus ben ik optimistisch, al is het vandaag gewoon veel te vroeg om uitspraken te doen over het WK. Er rest nog veel tijd voor er definitief knopen moeten worden doorgehakt. Ik droom alleszins nog van het WK en heb goede hoop dat ik het haal. Ik wil er een rol spelen." Falcao werkt aan zijn revalidatie in Madrid. "Ik geef alles, maar laat mij door niemand onder druk zetten. Het belangrijkste is nu weer helemaal fit te raken." Colombia speelt op het WK in groep C tegen Griekenland (14 juni), Ivoorkust (19 juni) en Japan (24 juni). (Belga/INM)