De clubs van de Schotse Football League hebben de nieuwe Rangers teruggewezen naar de Division Three (vierde klasse). Van de 30 clubs stemden er 25 voor de degradatie naar vierde klasse.

Failliet De roemrijke Glasgow Rangers kampen met zware financiële problemen, onder meer door de schuldenberg van 115 miljoen euro bij de Britse fiscus. De club wou onder de naam The Rangers FC een doorstart maken in eerste klasse, maar de andere clubs uit de Premier League stemden dat voorstel vorige week weg.

Met 54 titels zijn de Rangers recordkampioen in Schotland. In hun prijzenkast prijken ook 33 Bekers van Schotland, 27 Ligabekers en een Beker voor Bekerwinnaars (1972). In 2008 waren ze nog finalist in de UEFA Cup. Afgelopen seizoen eindigden de Rangers, na 10 strafpunten omwille van de financiële problemen, tweede na eeuwige rivaal Celtic. (Belga/KVDA)

De clubs van de Schotse Football League hebben de nieuwe Rangers teruggewezen naar de Division Three (vierde klasse). Van de 30 clubs stemden er 25 voor de degradatie naar vierde klasse. Failliet De roemrijke Glasgow Rangers kampen met zware financiële problemen, onder meer door de schuldenberg van 115 miljoen euro bij de Britse fiscus. De club wou onder de naam The Rangers FC een doorstart maken in eerste klasse, maar de andere clubs uit de Premier League stemden dat voorstel vorige week weg. Met 54 titels zijn de Rangers recordkampioen in Schotland. In hun prijzenkast prijken ook 33 Bekers van Schotland, 27 Ligabekers en een Beker voor Bekerwinnaars (1972). In 2008 waren ze nog finalist in de UEFA Cup. Afgelopen seizoen eindigden de Rangers, na 10 strafpunten omwille van de financiële problemen, tweede na eeuwige rivaal Celtic. (Belga/KVDA)