In de Nederlandse competitie beweegt de werkgever van de momenteel geblesseerde Maarten Martens met zelfvertrouwen door de eredivisie. Het team van coach Gertjan Verbeek overtuigt niet alleen door zijn bewegingsvoetbal, maar is een elftal met lef, overleg en honger naar succes.

Vooral het middenveld imponeert, met de sensationele en voor zijn achttien jaar soms ongebruikelijk harde Adam Maher. De 23-jarige Zweed Rasmus Elm blijkt de spelverdeler met de feilloze trap en het arendsoog. En dan is er ook nog Pontus Wernbloom, de beuker, zodat alle kwaliteiten vertegenwoordigd zijn.

AZ pakte zeven zeges in negen duels, alleen FC Twente was op de tweede speeldag met 2-0 te sterk. Vooral het doelsaldo oogt uitmuntend, met 23-8. Daarbij springt in het oog dat bijna de helft van de treffers vallen na een spelhervatting. De meeste vrije trappen en penalty's neemt Rasmus Elm voor zijn rekening. (FV)

In de Nederlandse competitie beweegt de werkgever van de momenteel geblesseerde Maarten Martens met zelfvertrouwen door de eredivisie. Het team van coach Gertjan Verbeek overtuigt niet alleen door zijn bewegingsvoetbal, maar is een elftal met lef, overleg en honger naar succes. Vooral het middenveld imponeert, met de sensationele en voor zijn achttien jaar soms ongebruikelijk harde Adam Maher. De 23-jarige Zweed Rasmus Elm blijkt de spelverdeler met de feilloze trap en het arendsoog. En dan is er ook nog Pontus Wernbloom, de beuker, zodat alle kwaliteiten vertegenwoordigd zijn. AZ pakte zeven zeges in negen duels, alleen FC Twente was op de tweede speeldag met 2-0 te sterk. Vooral het doelsaldo oogt uitmuntend, met 23-8. Daarbij springt in het oog dat bijna de helft van de treffers vallen na een spelhervatting. De meeste vrije trappen en penalty's neemt Rasmus Elm voor zijn rekening. (FV)