In 2013 kreeg Raúl González Blanco zijn officiële afscheid van Real Madrid. Toen Real voor de Trofeo Bernabéu zijn toenmalige club Al Sadd uitnodigde en Raúl in het shirt van de Koninklijke mocht spelen aan de zijde van onder meer Ronaldo, Casillas en Benzema. Voor de wedstrijd werden hij en zijn gezin zelfs ontvangen in de koninklijke loge van Bernabéu door de toenmalige vorst Juan Carlos. Een aangedane Raúl kwam daarna het veld op, zijn gezicht nat van de tranen. De talrijk opgekomen supporters scandeerden minutenlang zijn naam.

Na de match kwam hij nog eens terug op zijn afscheid in 2010: 'Ik dacht toen dat mijn etappe hier voorbij was. Door naar een ander land te verhuizen kreeg ik de illusie terug die ik in Madrid misschien kwijtgespeeld was. Zo kon ik opnieuw genieten van het voetbal. Me bevrijd voelen en alleen maar denken aan spelen en rusten.' Om te besluiten met het enigszins enigmatische: 'Zoals jullie allemaal weten, is Real Madrid een heel grote club, maar is het dagelijkse leven hier niet altijd even gemakkelijk.'

Tegenwoordig woont Raúl met zijn echtgenote Mamen Sanz en zijn vijf kinderen in New York. Waar hij speelt voor New York Cosmos. Raúl doet niets liever dan tijd doorbrengen met zijn gezin, liefst zonder gestoord te worden. Daarom voelt hij zich ook zo goed in The Big Apple. 'Natuurlijk missen we Madrid, maar we wonen hier heel graag', gaf hij onlangs nog te kennen. 'Je voelt je hier een beetje anoniem en dat is goed, want zo kun je eens buitenkomen, genieten met de familie, iets normaals doen. Dat helpt om het voetbal eventjes los te laten.' Leuk detail: toen hij en zijn huidige vrouw pas verkeerden, vlogen ze weleens een weekendje naar New York om elkaar ongestoord te leren kennen.

Een mooi eerbetoon aan de Madrileense legende, met ook beelden van de galamatch tijdens de Trofeo Bernabéu in 2013, vind je hier:

Het hele document over Raúl González Blanco lees je in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 4 november.

In 2013 kreeg Raúl González Blanco zijn officiële afscheid van Real Madrid. Toen Real voor de Trofeo Bernabéu zijn toenmalige club Al Sadd uitnodigde en Raúl in het shirt van de Koninklijke mocht spelen aan de zijde van onder meer Ronaldo, Casillas en Benzema. Voor de wedstrijd werden hij en zijn gezin zelfs ontvangen in de koninklijke loge van Bernabéu door de toenmalige vorst Juan Carlos. Een aangedane Raúl kwam daarna het veld op, zijn gezicht nat van de tranen. De talrijk opgekomen supporters scandeerden minutenlang zijn naam. Na de match kwam hij nog eens terug op zijn afscheid in 2010: 'Ik dacht toen dat mijn etappe hier voorbij was. Door naar een ander land te verhuizen kreeg ik de illusie terug die ik in Madrid misschien kwijtgespeeld was. Zo kon ik opnieuw genieten van het voetbal. Me bevrijd voelen en alleen maar denken aan spelen en rusten.' Om te besluiten met het enigszins enigmatische: 'Zoals jullie allemaal weten, is Real Madrid een heel grote club, maar is het dagelijkse leven hier niet altijd even gemakkelijk.'Tegenwoordig woont Raúl met zijn echtgenote Mamen Sanz en zijn vijf kinderen in New York. Waar hij speelt voor New York Cosmos. Raúl doet niets liever dan tijd doorbrengen met zijn gezin, liefst zonder gestoord te worden. Daarom voelt hij zich ook zo goed in The Big Apple. 'Natuurlijk missen we Madrid, maar we wonen hier heel graag', gaf hij onlangs nog te kennen. 'Je voelt je hier een beetje anoniem en dat is goed, want zo kun je eens buitenkomen, genieten met de familie, iets normaals doen. Dat helpt om het voetbal eventjes los te laten.' Leuk detail: toen hij en zijn huidige vrouw pas verkeerden, vlogen ze weleens een weekendje naar New York om elkaar ongestoord te leren kennen. Een mooi eerbetoon aan de Madrileense legende, met ook beelden van de galamatch tijdens de Trofeo Bernabéu in 2013, vind je hier: Het hele document over Raúl González Blanco lees je in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 4 november.