Het was World Soccer dat met een interview met Raúl uitpakte. De Spaanse ster hielp Al Sadd aan de landstitel in Qatar.

Sport/Voetbalmagazine selecteerde voor u de opmerkelijkste passages:

World Soccer: Heb je op het toppunt van je succes nooit aanbiedingen gehad van andere clubs?

Raúl: "Drie keer kreeg ik een aanbieding van Juventus, maar ik zag een verhuis naar Turijn niet zitten. En Barcelona kwam twee keer aankloppen, maar als Madrileen kon ik dat echt niet maken. Nooit. Madrid is mijn stad. Ik ben er geboren en mijn familie en vrienden wonen er."

Aan welke coach heb je het meest te danken?

"Er zijn er twee: Jorge Valdano en Fabio Capello. Ze zijn wel heel verschillend. Capello is een heel serieuze, typisch Italiaanse, heel professionele coach. Een echte winnaar ook. Valdano praat veel met de spelers en is heel gemoedelijk. Hij gaf me een kans in het eerste elftal van Real."

Hoe voel je je erbij dat Spanje twee keer Europees kampioen en één keer wereldkampioen werd zonder jou?

"Dat is het leven. Ik speelde tien jaar en 102 wedstrijden voor de nationale ploeg. Op het EK 2000 miste ik in de kwartfinale een penalty tegen Frankrijk waardoor we uitgeschakeld waren. Twee jaar later, in Korea, speelden we tegen de gastheren en zagen we twee doelpunten afgekeurd worden. Als Spanjaard en als supporter ben ik nu uiteraard blij met de successen van het team." (RP)

Het was World Soccer dat met een interview met Raúl uitpakte. De Spaanse ster hielp Al Sadd aan de landstitel in Qatar.Sport/Voetbalmagazine selecteerde voor u de opmerkelijkste passages:World Soccer: Heb je op het toppunt van je succes nooit aanbiedingen gehad van andere clubs?Raúl: "Drie keer kreeg ik een aanbieding van Juventus, maar ik zag een verhuis naar Turijn niet zitten. En Barcelona kwam twee keer aankloppen, maar als Madrileen kon ik dat echt niet maken. Nooit. Madrid is mijn stad. Ik ben er geboren en mijn familie en vrienden wonen er."Aan welke coach heb je het meest te danken?"Er zijn er twee: Jorge Valdano en Fabio Capello. Ze zijn wel heel verschillend. Capello is een heel serieuze, typisch Italiaanse, heel professionele coach. Een echte winnaar ook. Valdano praat veel met de spelers en is heel gemoedelijk. Hij gaf me een kans in het eerste elftal van Real."Hoe voel je je erbij dat Spanje twee keer Europees kampioen en één keer wereldkampioen werd zonder jou?"Dat is het leven. Ik speelde tien jaar en 102 wedstrijden voor de nationale ploeg. Op het EK 2000 miste ik in de kwartfinale een penalty tegen Frankrijk waardoor we uitgeschakeld waren. Twee jaar later, in Korea, speelden we tegen de gastheren en zagen we twee doelpunten afgekeurd worden. Als Spanjaard en als supporter ben ik nu uiteraard blij met de successen van het team." (RP)