Torben Joneleit, Jeroen Simaeys en Nadson zijn geblesseerd. De eerste twee zelfs meerdere weken of maanden. De twee resterende centrumverdedigers in de kern van Genk heten Mohammed Sarr en Abel Luis Masuero, maar zij zijn eigenlijk nog niet klaar op het fysieke vlak.

"Het herstel na hun blessures duurde langer dan wij dachten en hoopten", zegt Denier deze week in Sport/Voetbalmagazine. "Dat is misschien wel fout ingeschat."

Masuero en Sarr werden helemaal op het eind van de transferperiode gehaald. "Maar de eerste werd al lang gescout", aldus de assistent-trainer. "De andere haalden we binnen omdat het heel dringend was."

Nochtans was een seizoen geleden al duidelijk dat er in het hart van de defensie versterking zou nodig zijn. "Dat wisten we vorig jaar al", beaamt Denier. Op de vraag of de club dan zijn huiswerk niet goed maakte, antwoordt hij: "Dat durf ik niet te zeggen."

Algemeen directeur Dirk Degraen stelt: "Het noodlot sloeg al verscheidene keren toe, hoewel we voor een groot stuk anticipeerden op die positie. Jongens worden op een zekere manier aangetrokken en zijn dan op een bepaald ogenblik goed om zich van hun taak te kwijten of niet. We moeten op dat punt permanent een evaluatie maken."

"Nu kan ik niks doen. We roeien met de riemen die we hebben. Als u daar voor het overige een negatief verhaal over wil maken, doet u maar." (KDR)

Torben Joneleit, Jeroen Simaeys en Nadson zijn geblesseerd. De eerste twee zelfs meerdere weken of maanden. De twee resterende centrumverdedigers in de kern van Genk heten Mohammed Sarr en Abel Luis Masuero, maar zij zijn eigenlijk nog niet klaar op het fysieke vlak. "Het herstel na hun blessures duurde langer dan wij dachten en hoopten", zegt Denier deze week in Sport/Voetbalmagazine. "Dat is misschien wel fout ingeschat." Masuero en Sarr werden helemaal op het eind van de transferperiode gehaald. "Maar de eerste werd al lang gescout", aldus de assistent-trainer. "De andere haalden we binnen omdat het heel dringend was." Nochtans was een seizoen geleden al duidelijk dat er in het hart van de defensie versterking zou nodig zijn. "Dat wisten we vorig jaar al", beaamt Denier. Op de vraag of de club dan zijn huiswerk niet goed maakte, antwoordt hij: "Dat durf ik niet te zeggen."Algemeen directeur Dirk Degraen stelt: "Het noodlot sloeg al verscheidene keren toe, hoewel we voor een groot stuk anticipeerden op die positie. Jongens worden op een zekere manier aangetrokken en zijn dan op een bepaald ogenblik goed om zich van hun taak te kwijten of niet. We moeten op dat punt permanent een evaluatie maken." "Nu kan ik niks doen. We roeien met de riemen die we hebben. Als u daar voor het overige een negatief verhaal over wil maken, doet u maar." (KDR)