Engeland is nog met twee clubs vertegenwoordigd bij de laatste acht en die treffen elkaar in de kwartfinales: het Manchester City van Kevin De Bruyne en Vincent Kompany versus het Liverpool van (bankzitter) Simon Mignolet.

Daarnaast twee Spaans-Italiaanse duels: Real Madrid treft Juventus en FC Barcelona (Thomas Vermaelen) geeft AS Roma (Radja Nainggolan) partij. Real-Juve is een heruitgave van de finale van vorig seizoen.

De derde Spaanse club in de running, FC Sevilla, botst op Bayern München.

De heenwedstrijden worden gespeeld op 3 en 4 april, de returns een week later.

Lees ook

'Winnen volstaat niet meer'

'Dit is een overwinning voor de offensieve coaches', poneerde Aad de Mos woensdagavond, nadat de acht kwartfinalisten in de Champions League bekend waren. Toeval? Of tekent een tendens zich af en is het rijk van de resultaatgerichte coaches à la José Mourinho definitief over? De opinie van Matthias Stockmans

Bekijk ook

Met Liverpool treft Kevin De Bruyne zijn 'jeugdliefde' (video)

Engeland is nog met twee clubs vertegenwoordigd bij de laatste acht en die treffen elkaar in de kwartfinales: het Manchester City van Kevin De Bruyne en Vincent Kompany versus het Liverpool van (bankzitter) Simon Mignolet.Daarnaast twee Spaans-Italiaanse duels: Real Madrid treft Juventus en FC Barcelona (Thomas Vermaelen) geeft AS Roma (Radja Nainggolan) partij. Real-Juve is een heruitgave van de finale van vorig seizoen.De derde Spaanse club in de running, FC Sevilla, botst op Bayern München.De heenwedstrijden worden gespeeld op 3 en 4 april, de returns een week later.