De afgelopen jaren streden Barcelona en Real Madrid meermaals om de diensten van jonge supertalenten. Nu is Seung-Woo Lee het onderwerp van een strijd tussen de twee. Lee wordt momenteel beschouwd als een van de grootste talenten van de wereldberoemde opleiding La Masia. Eind vorig jaar blonk de Zuid-Koreaan uit op de Asian U16-cup in Thailand. Hij werd er topschutter en de organisatie verkoos hem tot speler van het toernooi.

Bij Barcelona loopt het iets minder vlot voor de Zuid-Koreaan. Door het transferverbod van de club kon Lee het afgelopen jaar enkel vriendschappelijke wedstrijden spelen. Pas als hij in januari van het komende jaar achttien wordt, mag hij officiële matchen spelen. Zo een lange periode zonder officiële matchen kan nefast zijn voor zijn ontwikkeling.

Real Madrid zou hem daar graag bij 'helpen'. De leider in de Primera División wil drastisch verjongen en Lee kan een belangrijke rol spelen in dit verjongingsproces. Volgens Marca zijn er al gesprekken geweest tussen de voorzitter van Real Madrid en de manager van de Zuid-Koreaan. Na de aankoop van onder meer de Noor Martin Odegaard en de Braziliaan Lucas Silva zou Lee het volgende grote talent in iets meer dan een maand tijd worden voor de Koninklijke. Er zijn echter ook andere kapers op de kust: ook Chelsea en Liverpool toonden al interesse. (JJ)

De afgelopen jaren streden Barcelona en Real Madrid meermaals om de diensten van jonge supertalenten. Nu is Seung-Woo Lee het onderwerp van een strijd tussen de twee. Lee wordt momenteel beschouwd als een van de grootste talenten van de wereldberoemde opleiding La Masia. Eind vorig jaar blonk de Zuid-Koreaan uit op de Asian U16-cup in Thailand. Hij werd er topschutter en de organisatie verkoos hem tot speler van het toernooi. Bij Barcelona loopt het iets minder vlot voor de Zuid-Koreaan. Door het transferverbod van de club kon Lee het afgelopen jaar enkel vriendschappelijke wedstrijden spelen. Pas als hij in januari van het komende jaar achttien wordt, mag hij officiële matchen spelen. Zo een lange periode zonder officiële matchen kan nefast zijn voor zijn ontwikkeling. Real Madrid zou hem daar graag bij 'helpen'. De leider in de Primera División wil drastisch verjongen en Lee kan een belangrijke rol spelen in dit verjongingsproces. Volgens Marca zijn er al gesprekken geweest tussen de voorzitter van Real Madrid en de manager van de Zuid-Koreaan. Na de aankoop van onder meer de Noor Martin Odegaard en de Braziliaan Lucas Silva zou Lee het volgende grote talent in iets meer dan een maand tijd worden voor de Koninklijke. Er zijn echter ook andere kapers op de kust: ook Chelsea en Liverpool toonden al interesse. (JJ)