Real Madrid: de laatste kans voor Julen Lopetegui

© Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

De vraag lijkt niet meer of, maar wel wanneer Real Madrid zijn trainer Julen Lopetegui aan de deur zet. De Spaanse pers speculeert intussen over zijn mogelijke opvolger. Een van de namen die valt, is Roberto Martinez.

Dat Lopetegui vanavond tegen Viktoria Plzen in de Champions League nog op de bank zit, is eigenlijk al een half mirakel. Van de twaalf wedstrijden onder de 52-jarige trainer, die afgelopen zomer de nationale ploeg inwisselde voor Real, kon de Koninklijke er maar vijf winnen. Het verloor maar liefst vier van zijn laatste vijf matchen, waaronder thuis tegen Alaves (0-1) en Levante (1-2) en de verplaatsing naar CSKA Moskou in de Champions League (1-0). Erger nog: het scoorde daarin amper één doelpunt. De Madrilenen mogen dan nog Cristiano Ronaldo missen, voor een trainer van Real zijn zulke statistieken dodelijk.

De Spaanse pers is dan ook overtuigd dat Lopeteguis lot al bezegeld is en het bestuur hem, voorlopig, enkel nog in het zadel houdt omdat dit weekend de clasico tegen Barcelona op het programma staat. Zeker is dat de voormalige Spaanse bondscoach zich geen misstap meer kan veroorloven. Zelfs winst zonder goed voetbal tegen de Tsjechen vanavond kan de druppel zijn die de emmer doet overlopen.

Achter de schermen zou voorzitter Florentino Perez al druk bezig zijn met de zoektocht naar een opvolger. In de pers circuleren verschillende namen, de ene al hardnekkiger dan de andere. Een overzicht.

José Mourinho
José Mourinho© Belgaimage

José Mourinho: de manager van Manchester United wordt gebombardeerd tot topfavoriet, maar verklaarde gisteren op de persconferentie voor het Champions League-duel tegen Juventus dat hij ‘gelukkig’ is in Manchester en van plan is om zijn contract uit te doen. Dat contract loopt nog tot 2020. The Special One zit zelf echter niet in rustig water, want ManU staat in de Premier League pas tiende op negen punten van leider en stadsrivaal Manchester City.

Antonio Conte
Antonio Conte© belgaimage

Antonio Conte: de Italiaanse veelgeprezen tacticus leidde eerder Juventus naar drie Italiaanse titels en de Italiaanse nationale ploeg naar de kwartfinales van Euro 2014, maar werd vorig seizoen op straat gezet bij Chelsea in de Premier League. Een voordeel voor beide partijen is dus wel dat hij een vrij man is.

Dat geldt ook voor Arsène Wenger, die vorig seizoen na meer dan twintig jaar de deur achter zich dicht trok bij Arsenal.

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino© AFP

Mauricio Pochettino: maakte de voorbije seizoenen indruk met zijn werk bij Tottenham Hotspur en wordt al langer gelinkt aan de Europese kampioen. Het lijkt echter twijfelachtig dat hij tijdens het huidige seizoen de Premier League verlaat voor Madrid.

Real Madrid kan ook, zoals het eerder succesvol deed met Zinedine Zidane, kiezen voor een interne promotie – al dan niet als interim. Volgens de doorgaans goed ingelichte krant Marca ligt de Argentijnse ex-speler Santiago Solari, de huidige trainer van Real Madrid B, in polepositie. Een andere naam die valt is die van jeugdtrainer en ex-speler José Maria Gutierrez, beter bekend als ‘Guti’.

Andere kandidaten die circuleren, zijn Michael Laudrup, Laurent Blanc en… Roberto Martinez. Journalist Eduardo Inda zei in het tv-programma El Chiringuito de Jugones dat ‘Martinez als een gek naar Real wil komen’.

De prestaties van de Spanjaard met de Rode Duivels op het WK in Rusland zullen ook in Madrid indruk gemaakt hebben. Maar het ziet er op dit moment dus niet naar uit dat hij bovenaan het lijstje van Real staat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content