De duur van de afwezigheid is nog niet bekend, Real zegt dat het herstel wordt opgevolgd.

Concreet gaat het om een blessure aan de darmbeenspier, tussen de bovenkant van het dijbeen en de onderzijde van de wervelkolom. Het is alleszins een niet al te vaak voorkomende kwetsuur, volgens sportkrant Marca zou de doelman een tiental dagen buiten strijd zijn.

Daardoor mist Courtois al zeker de bekerwedstrijd van woensdagavond tegen Leganés. Eerder op woensdag bleek al dat Courtois niet in de Madrileense selectie zat voor die wedstrijd en vervangen zou worden door reservedoelman Keylor Navas.

Ook de competitiewedstrijden tegen Betis (uit) en FC Sevilla (thuis) zal Courtois meer dan waarschijnlijk moeten missen.

Vormdip

Voor de Koninklijke is het uitvallen van zijn nummer één een nieuwe klap. Real Madrid leek voor de jaarwisseling de vormdip te boven zijn gekomen met eindwinst in de Wereldbeker voor clubs en drie competitiezeges op rij. Na het gelijkspel bij Villarreal en de nederlaag tegen Sociedad zakten de Madrilenen in de tussenstand van La Liga echter opnieuw naar de vijfde plaats en lijkt de titel weg. Daarnaast zijn er heel wat afwezigen, naast Courtois zitten ook onder meer Toni Kroos, Gareth Bale en Marcos Asensio momenteel in de Madrileense ziekenboeg.

De duur van de afwezigheid is nog niet bekend, Real zegt dat het herstel wordt opgevolgd.Concreet gaat het om een blessure aan de darmbeenspier, tussen de bovenkant van het dijbeen en de onderzijde van de wervelkolom. Het is alleszins een niet al te vaak voorkomende kwetsuur, volgens sportkrant Marca zou de doelman een tiental dagen buiten strijd zijn. Daardoor mist Courtois al zeker de bekerwedstrijd van woensdagavond tegen Leganés. Eerder op woensdag bleek al dat Courtois niet in de Madrileense selectie zat voor die wedstrijd en vervangen zou worden door reservedoelman Keylor Navas. Ook de competitiewedstrijden tegen Betis (uit) en FC Sevilla (thuis) zal Courtois meer dan waarschijnlijk moeten missen. Voor de Koninklijke is het uitvallen van zijn nummer één een nieuwe klap. Real Madrid leek voor de jaarwisseling de vormdip te boven zijn gekomen met eindwinst in de Wereldbeker voor clubs en drie competitiezeges op rij. Na het gelijkspel bij Villarreal en de nederlaag tegen Sociedad zakten de Madrilenen in de tussenstand van La Liga echter opnieuw naar de vijfde plaats en lijkt de titel weg. Daarnaast zijn er heel wat afwezigen, naast Courtois zitten ook onder meer Toni Kroos, Gareth Bale en Marcos Asensio momenteel in de Madrileense ziekenboeg.