Bayern München, Manchester City, Borussia Dortmund, Arsenal... allemaal wilden ze het Noorse supertalent inlijven. Uiteindelijk haalde Real Madrid de spelmaker in huis, met de bedoeling hem de rest van dit seizoen te laten rijpen bij de B-ploeg (getraind door Zinédine Zidane en uitkomend in de Spaanse derde klasse) maar wel te laten meetrainen met de 'grote jongens'.

En blijkbaar is coach Carlo Ancelotti al meteen overtuigd van de kwaliteiten die de jongeman -op 17 december nog maar pas zestien geworden- op training etaleerde: de Koninklijke leverde bij de UEFA een spelerslijst in voor het vervolg van de Champions League campagne, met tussen de 25 geselecteerde spelers één verrassende naam... die van Martin Odegaard. Volgens de Spaanse pers zou hij het nummer 21 toebedeeld krijgen in het eerste van Real.

Babayaro en Tielemans

In de achtste finales komt Real -dat vorig seizoen de décima, een tiende EC1-trofee, veroverde- uit tegen Schalke 04. De heenwedstrijd vindt plaat op 18 februari in Gelsenkirchen en op 10 maart in Bernabeu. Als Odegaard daarin mag opdraven wordt hij de jongste speler ooit in de Champions League en onttroont hij daarmee ene... Célestine Babayaro. Die was in 1994 zestien jaar en 87 dagen oud toen hij met Anderlecht tegen Steaua Boekarest speelde in de CL.

Ook de derde plaats op de all time ranking van jongste spelers ooit in de CL wordt overigens door een Anderlechtspeler ingenomen: Yoeri Tielemans was vorig seizoen zestien jaar en 148 dagen oud toen hij op het kampioenenbal debuteerde.

Martin Odegaard vierde deze week zijn debuut in het elftal bij Real Madrid Castilla, de tweede ploeg van de Koninklijke. De jonge Noor was meteen goed voor twee assists. De beelden:

Bayern München, Manchester City, Borussia Dortmund, Arsenal... allemaal wilden ze het Noorse supertalent inlijven. Uiteindelijk haalde Real Madrid de spelmaker in huis, met de bedoeling hem de rest van dit seizoen te laten rijpen bij de B-ploeg (getraind door Zinédine Zidane en uitkomend in de Spaanse derde klasse) maar wel te laten meetrainen met de 'grote jongens'.En blijkbaar is coach Carlo Ancelotti al meteen overtuigd van de kwaliteiten die de jongeman -op 17 december nog maar pas zestien geworden- op training etaleerde: de Koninklijke leverde bij de UEFA een spelerslijst in voor het vervolg van de Champions League campagne, met tussen de 25 geselecteerde spelers één verrassende naam... die van Martin Odegaard. Volgens de Spaanse pers zou hij het nummer 21 toebedeeld krijgen in het eerste van Real.In de achtste finales komt Real -dat vorig seizoen de décima, een tiende EC1-trofee, veroverde- uit tegen Schalke 04. De heenwedstrijd vindt plaat op 18 februari in Gelsenkirchen en op 10 maart in Bernabeu. Als Odegaard daarin mag opdraven wordt hij de jongste speler ooit in de Champions League en onttroont hij daarmee ene... Célestine Babayaro. Die was in 1994 zestien jaar en 87 dagen oud toen hij met Anderlecht tegen Steaua Boekarest speelde in de CL. Ook de derde plaats op de all time ranking van jongste spelers ooit in de CL wordt overigens door een Anderlechtspeler ingenomen: Yoeri Tielemans was vorig seizoen zestien jaar en 148 dagen oud toen hij op het kampioenenbal debuteerde.Martin Odegaard vierde deze week zijn debuut in het elftal bij Real Madrid Castilla, de tweede ploeg van de Koninklijke. De jonge Noor was meteen goed voor twee assists. De beelden: